Kubica nyerte az esőáztatta harmadik tréninget - F1VILÁG.HU

Kubica nyerte az esőáztatta harmadik tréninget

HIRDETÉS

Meglepetésre a Renault istálló versenyzője, Robert Kubica végzett az élen a Brazil Nagydíj esőáztatta harmadik szabadedzésén. A lengyel tehetséget Sebastian Vettel és Lewis Hamilton követi.



A pálya fölé szombaton megérkezett eső miatt nedves aszfalton folytatták a hétvége programját a Forma-1 csapatai Interlagosban.

Az egyórás tréning első 10 percében a versenyzők csupán egy installációs kör erejéig merészkedtek ki a pályára, majd hamarosan a Virgin színeiben versenyző Timo Glock 1:25.972-es körével megfutotta a nap alapidejét.

Noha a szabadedzés során időnként el-eleredt az eső, a pálya állapota folyamatosan javult, olyannyira, hogy a csapatok a vége felé közeledve már az intermediate abroncsokkal küldhették pályára autóikat.

Sokáig úgy tűnt, a Red Bull versenyzője, Sebastian Vettel a változó körülmények ellenére is az élen folytatja a hétvégét, a Renault lengyel ásza, Robert Kubica az utolsó pillanatban végül elhappolta versenytársa elől az első helyet.

A harmadik pozícióban a mclarenes Lewis Hamilton zárt, akit a Ferrari két versenyzője, valamint a pénteki napon még jobbára szenvedő Vitaly Petrov követett.

Nem szerepelt túl jól a mai gyakorláson a világbajnoki címre matematikailag még esélyes Jenson Button, valamint a tabella második helyén tanyázó Mark Webber sem: előbbi kilencedik, utóbbi pedig mindössze a tizenegyedik helyen zárt.

Egyelőre úgy tűnik, a Mercedes versenyzői sem tudnak beleszólni az élen zajló csatába, hiszen Nico Rosberg Buemi mögött nyolcadik, Schumacher pedig csupán tizenkettedik lett.

Az újonc csapatok közül ezúttal a Lotus vitte a prímet; a gárda olasz versenyzője, Jarno Trulli 1 tizedmásodperccel utasította maga mögé a virgines Lucas di Grassit. A tabella legalján a Hispania versenyzői zártak Senna – Klien sorrendben.

Hirdetés

Az edzést egyébként a változó körülmények ellenére egyszer sem kellett baleset vagy kicsúszás miatt megszakítani, ám a meteorológusok szerint a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő időmérő edzést idén is elmoshatja az eső.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!