Kubica örülne Raikkönen érkezésének - F1VILÁG.HU

Kubica örülne Raikkönen érkezésének

HIRDETÉS

Robert Kubica kijelentette, hogy nagyom szívesen versenyezne Kimi Raikkönen mellett a Renault-nál, ha a finn világbajnok úgy döntene, hogy egy év után hátat fordít a ralinak, és visszatér a Forma-1-be.


Robert Kubica kijelentette, hogy nagyom szívesen versenyezne Kimi Raikkönen mellett a Renault-nál, ha a finn világbajnok úgy döntene, hogy egy év után hátat fordít a ralinak, és visszatér a Forma-1-be.

A Renault szerdán erősítette meg, hogy további két évvel meghosszabbította lengyel pilótája szerződését, ám arról továbbra sincsen hír, hogy ki ül majd a második autóban 2011-ben.

Bár Vitaly Petrov nem teljesít rosszul újonc létére, azonban a franciák vezetése már elhintette, hogy egy tapasztaltabb versenyzőt szeretne Kubica mellé ültetni a következő évben, aki folyamatosan szolgáltatja a pontokat és a dobogós helyezéseket.

Korábban már felmerült Raikkönen neve, aki jelenleg a Red Bull által támogatott Citroen Junior csapatát erősíti a WRC-ben, ám egyelőre nem tudni, hogy az egykori világbajnok miként képzeli el jövőjét, és hol kívánja folytatni versenyzői pályafutását.

„Ahogy azt mindig is mondtam, nincs problémám a csapattársaimmal” – nyilatkozta Kubica a riportereknek Silverstone-ban. „Ha Kimi csatlakozna hozzánk, az kiváló lenne. Úgy vélem, hogy egy nagyon jó és tehetséges versenyző.”

„Egy nagyon, de nagyon jó versenyzői párost alkothatnánk, de nem tudom, hogy mit hoz a jövő számunkra, és ki lesz a csapattársam a következő idényben. Erről szerintem még egy kicsit korai beszélni.”

„Azonban örülnék neki, ha egy tapasztaltabb és erősebb csapattársam lenne a jövőben, mert manapság sokkal jobb, ha két jó pilóta van egy csapatban, akik segíthetnek a mérnököknek, illetve egymásnak.”

„A szezonközi tesztek nélkül csak nagyon kevés lehetőség van a vezetésre. És ha egy olyan csapattársad van, akinek az információira számíthatsz, illetve alapozhatsz, akkor sokkal könnyebb a dolgod. Szerintem nincs árnyoldala annak, ha két erős versenyző van egy csapatban.”

Kubica továbbá azt is elmondta, hogy nem azért kötelezte el magát a Renault mellett, mert más élcsapatnál nem volt számára hely. A lengyel pilóta elmondta, hogy teljes mértékben bízik és hisz csapatában, és biztos abban, hogy sikereket fognak elérni a jövőben.

Hirdetés

„Ez teljesen egyértelmű. Azért döntöttem a maradás mellett, mert tetszettek a látottak, és jó érzéseim vannak” – magyarázta. „Nem azért írtam alá további két évre a Renault-hoz, mert arra számítok, hogy a harmadik évben valaki távozik egy másik csapattól. Ezen nem is agyalok. Döntöttem, hogy maradok, és hiszem, hogy sikeresek leszünk a jövőben.”

Kubicát az elmúlt hónapokban többször is szóba hozták a Ferrarival, majd Felipe Massa szerződéshosszabbítása után a Mercedesszel, ám a héten hivatalossá vált, hogy marad a Renault-nál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!