Kubica: Örülök, hogy élek - F1VILÁG.HU

Kubica: Örülök, hogy élek

HIRDETÉS

Hamarosan megkezdheti hosszú és nehéz rehabilitációját a február elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica.


Hamarosan megkezdheti hosszú és nehéz rehabilitációját a február elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica.

A lengyel versenyző minden szükséges műtéten átesett az elmúlt hetekben, és szerencsére rohamosan javul az állapota. Olyannyira, hogy a napokban a neves Autosport című szaklap munkatársait is vendégül látta új lakhelyén, a Santa Corona Kórházban „kibérelt” szobájában.

„Nézd a monitorjaimat! Az első vonal a szívverésemet mutatja, a második a vérnyomásomat, a harmadik pedig… arra nem emlékszem” – vezette be Kubica a kórházi titkok rejtelmeibe a neves olasz újságírót, Roberto Chincherót, aki egyébként hosszú ideje szoros barátságot ápol a lengyel versenyzővel.

„Az orvosok folyamatosan figyelik ezeket az adatokat, mint szoktuk azt mi is a bokszban.”

„Van egy csomó figyelmeztető jelzés: ha az intravénás infúziónak vége, az kisebb zajjal jár. Viszont ha valami fontosabb történik, megszólal egy sziréna, ami az éjszaka közepén elég nagy lármát tud csapni.”

Kubica hozzátette, tisztában van azzal, hogy nagyon szerencsés, amiért életben maradt, ám feldolgozta a történteket és bízik abban, hogy jól alakul majd a rehabilitációs program.

„Nézzék, már tudom mozgatni a mutatóujjamat! Tudom, hogy nem vagyok jó állapotban, de nagyon szerencsésnek tartom magam. Hosszú és nehéz rehabilitációval nézek szembe, ez tény, de nem igazán aggódom.”

Kubicát egyébként a súlyos baleset után számos versenyzőtársa meglátogatta az olaszországi kórházban: bent járt nála Fernando Alonso, Vitantonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella, Pastor Maldonado és Mark Webber is.

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier szerint Kubica azért ilyen népszerű a rajongók és a versenyzők körében egyaránt, mert nem családi vagyonnal, hanem saját erejéből, pusztán tehetségével jutott el a Forma-1-ig.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!