Kubica: Semmit nem mutatott meg a gumiteszt - F1VILÁG.HU

Kubica: Semmit nem mutatott meg a gumiteszt

HIRDETÉS

Robert Kubica mindenkit figyelmeztetett, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a Pirelli múlt héten megrendezett tesztprogramjából, ugyanis nem csak az autók, hanem a gumik is változni fognak még a következő szezon előtt.


Robert Kubica mindenkit figyelmeztetett, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a Pirelli múlt héten megrendezett tesztprogramjából, ugyanis nem csak az autók, hanem a gumik is változni fognak még a következő szezon előtt.

A Renault lengyel versenyzője szerint a múlt heti kétnapos gumiteszt nem másról szólt, mint arról, hogy a csapatok adatokat és információkat gyűjtsenek az olasz beszállító termékeiről, hogy minél egyszerűbb legyen a váltás.

„Ugyanez volt a helyzet, mikor a Michelin gumikról Bridgestone gumikra váltottunk, hiszen változtatni kell az autók beállításain, és meg kell értened, hogy az abroncsok mit követelnek meg” – mondta Kubica.

„A teszten nem volt lehetőséged arra, hogy mélyrehatóan kielemezz bizonyos dolgokat, és a beállítások változtatásával is csínján kellett bánnod, különösen úgy, hogy minden bizonnyal még változni fognak a gumik a következő szezon kezdete előtt.”

Kubica úgy érzi, hogy az új szabályok miatt az autók karakterisztikája is változni fog 2011-ben, és amiatt, hogy a szezonzárónak is helyet adó ringen szokatlanok voltak a körülmények a burkolatra felvitt rengeteg gumi miatt, még nehezebb előzetes jóslatokba bocsátkozni.

„Még túl korai bármit is mondani” – folytatta. „Felesleges is lett volna túlságosan mélyen belemenni a részletekbe, hiszen az új autók különbözőek lesznek, és minden bizonnyal a pálya állapota is teljesen más lesz. A teszt most arról szólt, hogy valamelyest képet kaphassunk az új abroncsokról.”

A lengyel versenyző egyetért kollégáival, és elmondta, hogy valóban elég gyorsan elkopnak az új gumik, de bízik abban, hogy ez változni fog jövőre.

„A minőség miatt nem kell aggódnunk” – magyarázta. „Úgy gondolom, hogy egy picit magas a gumikopás mértéke, de biztos vagyok abban, hogy a csapatok és a pilóták visszajelzései alapján, ezen még változtatni fognak a Pirelli szakemberei az új szezon kezdetéig.”

„Még nagyon korai fázisban vagyunk, és ha van valami probléma, akkor az inkább most jöjjön elő, mint márciusban.”

Hirdetés

A Pirelli egyébként korábban már jelezte, hogy agresszív hozzáállással készül a jövő évre, és olyan gumikat szeretne szolgáltatni a csapatoknak, amik segítenek felrázni a versenyeket. A gyorsan elkopó gumik pedig ezt a célt hivatottak szolgálni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!