Kubica szenved a Forma-1 hiánya miatt - F1VILÁG.HU

Kubica szenved a Forma-1 hiánya miatt

HIRDETÉS

Robert Kubica bevallotta, hogy nagyon hiányzik neki a Forma-1, jóllehet tisztában van azzal, hogy igen csekély az esélye annak, hogy a közeljövőben visszatérhet a királykategóriába.


Robert Kubica bevallotta, hogy nagyon hiányzik neki a Forma-1, jóllehet tisztában van azzal, hogy igen csekély az esélye annak, hogy a közeljövőben visszatérhet a királykategóriába.

A lengyel versenyző karrierje 2011 elején tört derékba, mikor egy rali-versenyen súlyos, életveszélyes balesetet szenvedett, melynek következtében majdnem elveszítette jobb kezét – amit az orvosok végül meg tudtak menteni.

A rehabilitációs folyamat azóta zajlik, ám – ahogy arra számítani is lehetett – még hosszú az út a végéig, amit Kubica is tud, így nem is számít arra, hogy a közeljövőben visszatérhet a Forma-1-be, jóllehet elmondása szerint nagyon nehéz kívülállóként követni az eseményeket.

„Nagyon nehéz számomra nézni a Forma-1-et” – mondta a lengyel pilóta a Daily Express-nek. „Hiányzik a versenyzés, ez a legnagyobb probléma. A versenyzés után, mikor otthon vagyok, unalmasnak és monotonnak tartom az életem.”

„Azonban nem hozhatsz ki mindent az életből, amit akarsz. Mikor vezetek versenyautókat, sokkal jobban vagyok, mint hat hónappal ezelőtt, hasonlóan érzem már magam, mint a balesetem előtt. Szóval ennek nagyon örülök.”

„Ha már szabadon tudom mozgatni a kezem, akkor lehetőségem lesz a visszatérésre. Azonban erre még várni kell. Tisztában vagyok azzal, hogy semmi esélyem arra, hogy a közeljövőben visszatérjek a Forma-1-be.”

Bár a Forma-1 egy távoli cél, Kubica keze elég erős ahhoz, hogy kisebb szériákban versenyezhessen, az elmúlt hónapokban több rali-versenyen is részt vett, sikeresen.

„Még nem olyan erős a kezem, mint volt, azonban nem ez a legnagyobb probléma. Más dolgokon is dolgoznunk kell, ha vissza akarok térni” – folytatta.

„A kezem és az ujjaim funkcionalitása még nem elég jó, de biztos vagyok abban, hogy ez idővel, szépen lassan visszatér, hiszen az idegeknek sok idő kell.”

Hirdetés

„Az idei (2012) év lassan telt, de volt fejlődés. Ez az élet. Ha frusztrált vagyok, nem leszek előrébb, szóval tudom, hogy türelmesnek kell lennem. Igazából nincs is más választásom, hajtanom kell, és folyamatosan dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!