Kubica szó szerint elhagyta az új fejlesztéseket - F1VILÁG.HU

Kubica szó szerint elhagyta az új fejlesztéseket

HIRDETÉS
Kicsit „törékeny” volt ma a Williams – így jellemezte Robert Kubica a Német Nagydíj pénteki edzésnapját, miután autójáról leesett néhány fejlesztés.
Robert Kubica (POL) Williams Racing FW42.
German Grand Prix, Friday 26th July 2019. Hockenheim, Germany.

A Williams nagy aerodinamikai fejlesztési csomaggal érkezett a Német Nagydíjra, amelytől azt remélik, hogy előrelépést jelent majd a csapat számára. 

A pénteki edzésnap azonban nem alakult jól számukra, miután Kubica autójáról egyszerűen leesett néhány elem – a probléma már rögtön a felvezető körén előjött, így a lengyelnek sok időt kellett ezután a bokszban töltenie. 

„Nem volt könnyű napunk, már a felvezető körünkön problémánk akadt” – nyilatkozta Kubica a Motorsport.com-nak. „Mindent át kell néznünk, és rögzítenünk kell az elemeket annak érdekében, hogy az autón maradjanak.”

„Amikor kimész a garázsból, az installációs körödön vagy, akkor mondjuk azt, hogy ez elég zavaró… Nagyon fontos, hogy teljesítsük a programunkat, amit felállítunk, és sajnos ez rögtön az elején befolyásolt minket, szóval nem volt könnyű napunk.”

„Reméljük, meg tudjuk javítani. Kicsit törékenyek voltunk ma” – folytatta a lengyel. „Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy minden az autóhoz van rögzítve, és remélhetőleg holnap jobb napunk lesz.”

Kubica hozzátette, egyelőre nem tudja megmondani, hogy lesz-e változás a teljesítményükben a fejlesztési csomagnak köszönhetően.

„Mások a körülmények, a pálya is más, a gumik is másképp működnek, szóval lehetetlen megítélni.” 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!