Kubica továbbra is hisz Forma-1-es visszatérésében - F1VILÁG.HU

Kubica továbbra is hisz Forma-1-es visszatérésében

HIRDETÉS

A tavaly februárban ralizás közben súlyos balesetet szenvedő Robert Kubicát sokan leírták már, de a lengyel pilóta továbbra is bízik benne, hogy felépülése sikeres lesz, és még versenyezhet majd a Forma-1-ben.


A tavaly februárban ralizás közben súlyos balesetet szenvedő Robert Kubicát sokan leírták már, de a lengyel pilóta továbbra is bízik benne, hogy felépülése sikeres lesz, és még versenyezhet majd a Forma-1-ben.

Kubica ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy célja eléréshez még hosszú utat kell bejárnia. A másfél éve kis híján életét vesztő lengyel a felépülés egyik fontos állomásaként a hétvégén Olaszországban ralizik, a Ronde Gomitolo di Lana nevű versenyen.

„Természetesen máshová szerettem volna visszatérni, de így is egy aktívabb fázisába lépek a rehabilitációs folyamatnak. Továbbra is az a célom, hogy visszatérjek a Forma-1-be. Azonban az, hogy most itt lehetek Biellában, igazán megindító a mögöttem hagyott 20-21 hónap után”- nyilatkozott az olasz SkySport24-nek Kubica.

„Remélhetőleg jól érezzük majd magunkat, anélkül, hogy a részidőket figyelnénk, mert végeredményben ez a verseny a vezetéshez való visszaszokásról, és a karom felépülésének elsegítéséről szól”- vázolta fel az igazi célokat a lengyel, aki maga is kíváncsian várja, hogy mit tapasztal majd a Subaru WRC volánjánál ülve.

A Forma-1-ben korábban egy futamgyőzelmet szerző Kubica legfőbb célja tehát az F1-es visszatérés, de semmiképpen sem akarja siettetni a dolgot. „Nem százalékosítom az esélyeket és nem szabok határidőket magamnak. Most örülök, hogy itt lehetek. Az életben néha kevesebbel kell beérnünk, mint amit valójában elérhetnénk. Most is erről van szó esetemben.”

„Azt nem tudom megmondani, mit tartogat a jövő, de az biztos, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy jövő évben teljes legyen az aktivitásom. A következő hónapokban fogom eldönteni, hogy mihez kezdjek, mert látnom kell azt is, hogy az F1 elérhető cél-e vagy sem”- tette még hozzá, majd azt is megerősítette, hogy szinte biztosan ott lesz a jövő hétvégi San Martino di Castrozza ralin is.

A bő másfél évvel ezelőtti balesetben Kubica jobb csuklója és könyöke sérült meg a legjobban. Számtalan műtétet hajtottak végre rajta az elmúlt hónapokban, de csuklója még mindig nem alkalmas arra, hogy újra Forma-1-es autót vezessen vele. Egy biztos, a sokak által kedvelt pilótát nem csak a rajongói, de riválisai is visszavárják az F1-be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!