Kubica tudja, hogy nincs reális esélye a vb-címre - F1VILÁG.HU

Kubica tudja, hogy nincs reális esélye a vb-címre

HIRDETÉS

Robert Kubica tisztában van azzal, hogy minimálisra csökkentek bajnoki esélyei, miután csak a 11. helyről vághat neki a Kínai Nagydíjnak, miközben legnagyobb riválisai az első sorokban foglalhatnak helyet a rajtrácson.

Robert Kubica tisztában van azzal, hogy minimálisra csökkentek bajnoki esélyei, miután csak a 11. helyről vághat neki a Kínai Nagydíjnak, miközben legnagyobb riválisai az első sorokban foglalhatnak helyet a rajtrácson.

A BMW Sauber lengyel versenyzője 12 ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött két futammal a szezon vége előtt, így legalább három ponttal kellene többet szereznie brit riválisánál a hétvégén, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit a szezonzáró Brazil Nagydíjra.

Kubica esélyei azonban igencsak lecsökkentek, miután küszködött autója egyensúlyával az időmérőn, ahol már a második etapban kiesett.

“Általában mindig csalódott az ember, ha nem találja meg a helyes egyensúlyt, azonban számomra különösen fájó a dolog, hiszen a szezon végén történt mindez, mikor minden eddiginél nagyobb szükségem van a jó eredményekre” – mondta Kubica a riportereknek Sanghajban.

“Bár még megvan az esélyem arra, hogy harcba szálljak a bajnoki címért, a 11. nem a legjobb rajtpozíció. Azonban voltunk ennél már rosszabb helyzetben is ezelőtt. A legrosszabb, ami holnap történhet, hogy semmit nem fogunk tudni csinálni. Ez minden.”

A lengyel versenyző elárulta, hogy csapata megpróbált néhány módosítást elvégezni az autón az időmérő előtt, ám ezek visszájára sültek el, és még rosszabbá tették az F1.08-as egyensúlyát.

“Nem volt jó az autó egyensúlya. A tapadás hiánya miatt is sokat szenvedtünk a hétvégén, és elvégeztünk néhány módosítást az időmérőre” – magyarázta Kubica. “Azonban úgy tűnik, hogy ezekkel még rosszabb lett az autó, sokkal inkább negatív, mint pozitív hatása volt a módosításoknak. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak.”

A BMW versenyzője azt is hozzátette, hogy a mai problémák előtt is tudta, vajmi kevés az esélye a bajnoki cím megszerzésére az idei évben.

“Mindig is azon voltam, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsem. Tudtuk, hogy ha Lewis Hamilton és Felipe Massa hibázik, vagy problémák sújtják, akkor esélyesek lehetünk arra, hogy extra pontokat szerezzünk.”

“Azonban az elmúlt időben nem sikerült túl sok pontot szereznünk, így 13-at vagy annál többet begyűjteni két verseny alatt, igen komoly kihívás lenne. Jelenleg nem áll túl jól a szénánk” – tette hozzá Kubica.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!