Kubica utalt rá, a Ferrari versenyzője lehetett volna

A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica a minap egy interjúban utalt rá, ha nem történik az a sajnálatos baleset 2011-ben, jó eséllyel a Ferrari versenyzője lehetett volna.


A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica a minap egy interjúban utalt rá, ha nem történik az a sajnálatos baleset 2011-ben, jó eséllyel a Ferrari versenyzője lehetett volna.

A lengyel pilóta még a Lotus pilótájaként 2011 februárjában szenvedett súlyos ralibalesetet Olaszországban, minek következtében derékba tört Forma-1-es pályafutása.

Bár Kubica szerencsére felépült súlyos sérüléseiből, maradandó károsodásai miatt alkalmatlan lenne az F1-es versenyzésre, így manapság a raliban próbál érvényesülni.

Kubica elárulta, F1-es pályafutása legszebb időszaka a BMW-hez köthető, 2008-ban ugyanis a világbajnoki címért is harcolhatott a bajor gyártó színeiben.

„Hogy őszinte legyek, a 2008-as évet jobban sajnálom, mert a szezon első felében könnyedén harcban voltam az elsőségért. Kanada után még vezettem a pontversenyt, de még augusztusban is elég közel voltam” – mondta a lengyel az AUTOSPORT-nak.

„Elég sok minden volt készülőben, melyeket felrakhattunk volna az autóra, és melyeknek hála tovább javulhatott volna a teljesítményünk, de bizonyos okok miatt ezeket soha nem installáltuk a versenygépre.”

„Hogy őszinte legyek, egyrészről köszönetet kell mondanom a BMW Saubernek ezért a lehetőségért. De amikor az ember ott van, nyilvánvalóan meg akar próbálni mindent. Az ő prioritásaik talán mások voltak, de persze az is igaz, hogy akkor én magam is inkább pozitívan, mint negatívan láttam a helyzetet.”

Amikor a 29 esztendős versenyzőt arról faggatták, véleménye szerint esélye lett volna arra, hogy egy napon F1-es világbajnokká váljon, így felelt: „Versenyzői mivoltomat nem tudom megítélni. De tény, hogy az utolsó három év, pláne a 2008-as és 2009-es, nagyon nehéz volt a BMW-vel. Visszatekintve ezekre az időkre, nem sok olyan verseny volt, ahol jobb munkát végezhettem volna. Talán nem én versenyeztem a leglátványosabban, de az elsődleges számomra az volt, hogy pontokat szállítsak a csapatnak, és szerintem elég jól teljesítettem. Ha megnézzük a 2010-es évet, talán egy-két olyan versenyt találunk, ahol veszítettem egy-egy pozíciót saját hibámból.”

Évekkel ezelőtt sokat pletykáltak arról, Kubica egy napon a Ferrari versenyzője lehet a Forma-1-ben. Bár a házasság végül soha nem jött létre, a lengyel utalt rá, ha nem történik a sajnálatos baleset, ma jó eséllyel a Forma-1 egyik legpatinásabb alakulatának pilótája lenne.

„Ez egy kicsit kényes téma… Azt hiszem, elég sokáig ugyanazokban a színekben versenyeztem volna, ha 2011 után folytatni tudom F1-es pályafutásomat. A mondat többi részét úgy értelmezik, ahogy akarják…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!