Kubica a Williams tartalékversenyzője lesz 2018-ban - F1VILÁG.HU

Kubica a Williams tartalékversenyzője lesz 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Bár versenyzési lehetőséghez a tervek szerint nem jut, Robert Kubica tartalék- és fejlesztőversenyzőként segíti majd a Williams munkáját 2018-ban.

A brit istálló kedden jelentette be, hogy 2018-ban az orosz Szergej Szirotkin lesz Lance Stroll csapattársa, így eldőlt, hogy aktív versenyzőként nem számít Kubicára a csapat.

A Williamsnél azonban egyéb feladatokkal ellátják majd a lengyelt, hiszen megerősítésre került, hogy Kubica lesz a britek tartalék- és fejlesztőversenyzője az előttünk álló idényben.

A kiadott közleményben leírják, Kubica az előszezoni és az évközi teszteken is szerephez jut majd, sőt, több pénteki szabadedzésen is autóba ülhet az idény során.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy hivatalos teszt- és fejlesztőversenyzőként csatlakozhatok a Williamshez az idei szezonban” – fogalmazott a rutinos lengyel, aki egy ideig jó eséllyel pályázott arra, hogy Stroll csapattársa legyen a brit csapatnál 2018-ban.

„Úgy érzem, fizikailag életem formájában vagyok, de rengeteg munkába telt, hogy eljussak ide. Szóval szeretnék köszönetet mondani a Williamsnek az eddigi lehetőségekért, és hogy bizalmat szavaztak nekem. Nagyon élveztem az F1-es jelenlétet az elmúlt pár hónapban, és alig várom, hogy együtt dolgozzak a Williams technikai csapatával úgy a gyárban, mint a versenypályán. Szeretném segíteni az FW41-es modell fejlesztését, hogy előrelépjünk 2018-ban.”

„Mivel az FW36-os és az FW40-es modellt is vezettem már, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a versenypályán az FW41-es. Alig várom, hogy elkezdjek dolgozni a csapattal, és hogy maximalizáljuk az autó teljesítményét.”

Kubica hozzátette, nem mondott még le arról, hogy újra aktív versenyzője legyen a Forma-1-nek.

[su_quote]„A célom továbbra is az, hogy versenyezzek a Forma-1-ben, és ez egy újabb fontos lépés ebbe az irányba.”[/su_quote]

Hirdetés

„Alig várom, hogy elkezdődjön!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!