Kubicát csak a világbajnoki cím érdekli - F1VILÁG.HU

Kubicát csak a világbajnoki cím érdekli

HIRDETÉS

A BMW Sauber lengyel versenyzőjét, Robert Kubicát abszolút hidegen hagyja az emberek véleménye, csakis arra fókuszál, hogy megszerezze a bajnoki címet a Forma-1-ben.

A BMW Sauber lengyel versenyzőjét, Robert Kubicát abszolút hidegen hagyja az emberek véleménye, csakis arra fókuszál, hogy megszerezze a bajnoki címet a Forma-1-ben.

Bár rengeteg elismerést kapott, és sokan a mezőny egyik legjobbjának tarják, Kubica nem foglalkozik azzal, mit mondanak és gondolnak róla az emberek, mert csakis egy cél lebeg a szeme előtt, ami nem más, mint a végső győzelem.

“A legjobb versenyző az, aki a legtöbb pontot szerzi. Ez az, ami fontos” – mondta a lengyel versenyző az autosport.com-nak.

“Jó látni, hogy az emberek elismerik, amit elértél, azonban sokkal jobb érzés megnyerni a bajnokságot, mert ez számít.”

“Számomra sokkal jobb érzés lenne, ha megnyerném a bajnokságot és az emberek azt mondanák, nem vagyok olyan jó versenyző, mint a negyedik helyen végezni, és azt hallani, hogy kiváló munkát végeztem.”

Az eddigi téli tesztek alapján úgy tűnik, hogy a BMW áll a legjobban a felkészüléssel, ugyanis már igen korán megkezdték az új aerodinamikai elemek, és a kinetikus energiatároló rendszer tesztelését, miközben a többiek még a tavalyi autóval köröztek.

Mindezek ellenére Kubica óvatosságra int, ugyanis véleménye szerint még túl korai lenne előzetes jóslatokba bocsátkozni a következő idényt illetően.

“Még túl korai lenne arról nyilatkozni, hogy sikerül-e bajnoki esélyessé előlépnünk, avagy sem” – magyarázta Kubica. “Az lenne az ideális, ha az év végéig harcban lennénk a bajnoki címért, és jobb eredményeket érnénk el, mint 2008-ban, de nehéz erről nyilatkozni.”

“A következő szezon komoly kihívásokat tartogat, különösen az új szabályok miatt. Szerencse is kell ahhoz, hogy már az elején megtaláld a helyes utat, és jó irányba haladj.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kubicát csak a világbajnoki cím érdekli
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!