Kubicát felébresztették, nincs agykárosodása - F1VILÁG.HU

Kubicát felébresztették, nincs agykárosodása

HIRDETÉS

Felébresztették a mesterséges kómából és tájékoztatták állapotáról a Santa Corona kórházban a vasárnap délelőtt súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubicát.


Felébresztették a mesterséges kómából és tájékoztatták állapotáról a Santa Corona kórházban a vasárnap délelőtt súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubicát.

A Lotus Renault GP versenyzője a Ronde di Andora raliversenyen vett részt a hétvégén, ám a nyitószakaszon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy helikopterrel kellett a közeli kórházba szállítani, miután nagy nehézségek árán kivágták rommá tört Skodájából.

A 26 éves pilótán vasárnap délután 7 órán át tartó műtétet végeztek, mellyel megpróbálták megmenteni rendkívüli mértékben roncsolódott jobb kezét – a szalagkorlát ugyanis, melynek Kubica ütközött, gyakorlatilag felnyársalta a versenyautót.

A műtétet követően az orvosok arról adtak tájékoztatást, hogy noha a beavatkozás sikeres volt, azt csak néhány nap múlva tudják megmondani, hogy a Renault versenyzője teljesen felépül-e a súlyos sérülésekből.

Hétfőn aztán felébresztették a mesterséges altatásból a lengyel versenyzőt, és Daniel Morelli, a versenyző menedzsere újságíróknak nyilatkozva elmondta, pártfogoltja teljes mértékben tudatában van, és felfogta a vele történteket.

„Végre sikerült beszélnem Roberttel, és mindent tökéletesen értett” – mondta Morelli.

„Agyi aktivitása teljesen ép és rendkívüli módon megkönnyebbültünk. Ez tényleg nagy reményt ad. Természetesen nagy fájdalmakat érez a lábában és a kezében. Időre van szüksége.”

A világhírű kézspecialista, Dr. Igor Rossello hozzátette, túl korai kijelenteni, hogy Kubica jobb kezét teljes funkciójában használni tudja majd a jövőben.

„Az éjszaka nagyon csendesen telt, a beteg stabil állapotban van. A keze úgy tűnik, jól reagál az ingerekre és úgy tűnik, a vérkeringés reaktiválódott.”

Hirdetés

„Túl korai megmondani, hogy a műtét eredményes volt-e, körülbelül 5-7 napra lesz szükség, hogy kiderüljön, a kéz vérellátása rendben van, és sokkal több időre van szükség, hogy értékeljük annak működését.”

Mindeközben a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier a BBC-nek nyilatkozva elmondta, Kubica szinte biztosan nem vesz részt a forma-1-es bajnokság első versenyein, és leghamarabb csak a Spanyol Nagydíjon ülhet autóba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!