Verstappen vs. Ocon

Kulcsember távozik a Ferraritól? Reagált a csapatfőnök!

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene „hamis pletykáknak” nevezte azokat a híreket, melyek szerint az olasz istálló technikai igazgatója, Mattia Binotto hamarosan távozik Maranellóból.

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene „hamis pletykáknak” nevezte azokat a híreket, melyek szerint az olasz istálló technikai igazgatója, Mattia Binotto hamarosan távozik Maranellóból.

A patinás olasz istálló az elmúlt időszakban számos hibát elkövetett, az pedig már Mexikóban eldőlt, hogy Sebastian Vettel 2018-ban nem nyerheti meg az egyéni világbajnoki címet.

Mattia Binotto azt követően lett a Ferrari technikai igazgatója, hogy James Allison 2016-ban távozott a csapattól. Binotto kezdetben a Ferrari erőforrásrészlegét vezette, majd a teljes F1-es projektet ő felügyelhette.

A technikai részleg átszervezését követően Binotto célja az volt, hogy „csapatként működjön a Ferrari, megfelelő célokat tűzzön ki maga elé, és ambiciózusan végezze a munkát”.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nemrég egy interjúban elárulta, nem igazak azok a hírek, melyek szerint Binotto távozik a csapattól. A szakember azt mondja, ezeket a pletykákat azért kreálják egyesek, hogy megpróbálják destabilizálni a Ferrarit.

„Hadd tegyek valamit világossá egyszer, s mindenkorra: a pletykák Mattiával kapcsolatban hamisak, azért vannak, hogy instabilitást okozzanak csapaton belül, és próbálnak problémákat kreálni ott, ahol nincsenek. Én pedig nem akarok többé hamis pletykákra reagálni” – fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke.

„A szezon során számos próbálkozás született arra, hogy destabilizálják a csapatunkat, néha a versenyzőkkel, máskor egyéb technikusokkal kapcsolatban merültek fel sztorik. Hogy mi a helyzet az én pozíciómmal? Kérdezzék az ügyvezetőt, [Louis] Camirellit!”

Arrivabene azt mondja, elképzelhető, hogy lesznek új érkezők, de nem akarnak elsietni semmit.

„Búcsúról senki sem beszélt, de erősítés lehet. De ez időbe telik, jövőre gondolkodunk majd rajta. Ma a csapatunk adott, egy remek és kompakt csapat.”

„Ha lesz is erősítés, mindenféle sietség nélkül, és hangsúlyozom, csak akkor, ha valóban szükségünk lesz rá. A célunk a stabilitás, és ha lesznek új érkezők, arra törekszünk majd, hogy ne veszélyeztessék a meglévő csoport stabilitását.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ők köröznek a csütörtöki F1-es tesztnapon

Csütörtökön befejezik eheti, barcelonai tesztprogramjukat a Forma-1 csapatai. A királykategória mezőnye már három tesztnapon túl van, jövő héten pedig még négy napon át körözhetnek a versenyzők.

Vettel: Nagyon elégedett vagyok!

Bár ezúttal nem sikerült az élen zárni, a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napja után is rendkívül elégedetten nyilatkozott.

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Hamilton: A Ferrari nagyon erősnek tűnik

Nehezebb lesz legyőzni a Ferrari Forma-1-es csapatát 2019-ben, mint tavaly – ezt mondja a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, aki szerint az olasz istálló rendkívül jó formában vág majd neki az új idénynek.

Videó: A második F1-es tesztnap összefoglalója

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei második tesztnapján, Barcelonában. A Forma-1 hivatalos Youtube-csatornája jóvoltából most megmutatjuk a keddi nap összefoglalóját.

Friss hírek