Küszködéssel indult Bottas hétvégéje Monacóban - F1VILÁG.HU

Küszködéssel indult Bottas hétvégéje Monacóban

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Sokat küszködött a Monacói Nagydíj első szabadedzésein a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn pilóta nehéz időmérőre számít.

Azt már a versenyhétvége előtt sejteni lehetett, a német istállóra komoly kihívások várnak Monte-Carlo utcáin, autóinak ugyanis egyáltalán nem fekszik a kanyargós versenypálya.

Ennek megfelelően a hétvége is nehezen indult a Mercedes számára: Lewis Hamilton a negyedik, Valtteri Bottas pedig csak a hatodik helyen zárta a csütörtöki nyitónapot.

Utóbbi versenyző elárulta, sokat küszködött az autóval.

„Ahogyan arra számítottunk, igazán nehéz napunk volt” – kezdte a csütörtöki értékelést a finn versenyző, aki Mika Häkkinen előtt tisztelegve egy különleges festésű sisakban versenyez hétvégén.

„Azt gondoltuk, hogy a Red Bull és a Ferrari gyors lesz, és így is lett. Az autó nem volt túl nagyszerű az első edzésen, és küszködtünk egy kicsit a hiperlágy gumikkal A második tréningen már sikerült jobban működtetnünk őket.”

Bottas mindazonáltal bizakodó, reményei szerint ugyanis sikerül feljavulniuk szombatra, és bele tudnak szólni a rajtelsőségért folyó küzdelembe.

„A három élcsapat közti különbség nem túl nagy, ami jó. Tudjuk, hogy az autónk remek tempóval rendelkezik, de ezen a pályán nehéz megtalálnunk a megfelelő beállításokat. Ha ez sikerülne, és tudnánk néhány remek kört futni az időmérőn, harcolhatnánk a pole-ért, de azt gondolom, ez lesz a legnehezebb időmérőnk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!