Küszöbön a McLaren-Honda megállapodás? - F1VILÁG.HU

Küszöbön a McLaren-Honda megállapodás?

HIRDETÉS

Német lapértesülések szerint nem kizárt, hogy lecseréli motorszállítóját, a Mercedest a McLaren Forma-1-es csapata.


Német lapértesülések szerint nem kizárt, hogy lecseréli motorszállítóját, a Mercedest a McLaren Forma-1-es csapata.

A wokingi gárda még nem egyezett meg a német gyártóval a folytatásról, az Auto Motor und Sport című szaklap jelentése szerint azért, mert a Hondára vár.

Úgy hírlik, a japán konszern élénken érdeklődik az új motorformula iránt, a Forma-1be való visszatérés pedig már a küszöbön áll. Egyelőre csak az nem világos, hogy erre már jövőre, vagy csak 2015-ben kerül sor.

A Honda 2008-ban fordított hátat a Forma-1-nek anyagi okokból, ám úgy tudni, a japánoknak már rendelkezésükre áll egy V6-os erőforrás, sőt, az Auto Motor und Sport értesülései szerint a gyártó mérnökei már jártak is a McLaren wokingi főhadiszállásán, ahol arról folytattak eszmecserét, az új aggregátot miképp is lehetne a kasztniba integrálni.

A McLaren 1995 óta partnere a Mercedesnek, a felek jelenlegi kontraktusa azonban az idei év végén lejár. Jövőre új motorszabályok lépnek életbe a Forma-1-ben, ennek megfelelően a jelenlegi 2,4 literes V8-as erőforrások helyett 1,6 literes V6-os turbómotorokat kell használniuk a csapatoknak.

Német sajtóhírek szerint a Mercedes mihamarabb szeretne megállapodni a McLarennel, a wokingi istálló azonban még egyeztet a Hondával. Miután a 2013-as szezon hamarosan elkezdődik, a csapat tehát időszűkében van a 2014-es fejlesztések kapcsán is, várhatóan a napokban döntés születik arról, szerződést hosszabbít-e a Mercedesszel, vagy sem.

Amennyiben igen, úgy az Auto Motor und Sport szerint mindössze 1 évre, 2015-ben ugyanis már a Honda partnereként vágna neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Küszöbön a McLaren-Honda megállapodás?
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!