Kvyat remekelt hazai versenyén, Szocsiban - F1VILÁG.HU

Kvyat remekelt hazai versenyén, Szocsiban

HIRDETÉS

Remek tempóval rukkoltak elő a vasárnapi Orosz Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzői, végül azonban csupán a helyi hős Daniil Kvyat tudott pontokat szerezni a csapatnak.


Remek tempóval rukkoltak elő a vasárnapi Orosz Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzői, végül azonban csupán a helyi hős Daniil Kvyat tudott pontokat szerezni a csapatnak.

A korábban sorozatban négy világbajnoki címet is megnyerő istálló nem sokat várt a szocsi versenyhétvégétől, ennek ellenére versenyzői meglehetősen jól szerepeltek: Kvyat és Daniel Ricciardo a Williamsekkel és a Ferrarikkal csatázhatott.

Daniil Kvyat végül az ötödik helyen fejezte be a futamot, miután Kimi Räikkönen 30 másodperces időbüntetést kapott a leintés után.

„Szerintem mindent kihoztunk a mai versenyből, és a tíz pont egy remek eredménynek mondható egy ilyen nehéz versenyen” – fogalmazott az orosz tehetség.

„Utólag mondhatjuk azt, hogy lehetett volna jobb a stratégiánk, de az ember soha nem lehet biztos abban, miképp sülnek el a dolgok. Remélhetőleg ennél még jobbak leszünk a továbbiakban. Már most alig várom Austint, mert úgy vélem, az a pálya egy kicsit jobban kedvezhet nekünk – izgatottan várom már a gyors kanyarokat!”

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo is derekasan helytállt a futamon, ám végül egy technikai hiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

„Elégedett vagyok azzal, ahogy vezettem, de kár, hogy nem tudtunk pontokat felmutatni végül” – sajnálkozott Ricciardo.

„A kockázatos stratégia jól működött, és úgy tűnt, értékes pontokat szerezhetünk. Még nem tudjuk pontosan, mi történt, azt gyanítjuk, hogy a felfüggesztéssel volt valami gond. Éppen kijöttem a 4-es kanyarból, és éreztem, hogy valami nem az igazi, és szóltam is erről a csapatnak.”

„Ki fogjuk majd vizsgálni a dolgot, de azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk azzal, hogy a Williamsekkel és a Ferrarikkal harcolhattunk, ha figyelembe vesszük, hogy nem vártunk túl sokat ettől a pályától. Jó, hogy egy ideig magunk mögött tudtuk tartani őket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!