Kvyat szentül hiszi, hogy Vettelnek nem volt igaza - F1VILÁG.HU

Kvyat szentül hiszi, hogy Vettelnek nem volt igaza

HIRDETÉS

A sanghaji verseny rajtjáról készült felvételeket visszanézve a Red Bull ifjú titánja, Daniil Kvyat meg van győződve arról, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek nem volt igaza, amikor kritizálta őt a futam leintése után.


A sanghaji verseny rajtjáról készült felvételeket visszanézve a Red Bull ifjú titánja, Daniil Kvyat meg van győződve arról, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek nem volt igaza, amikor kritizálta őt a futam leintése után.

Vettel a Kínai Nagydíjat követően ment neki csúnyán orosz versenytársának, mivel álláspontja szerint az túl agresszíven, mint egy torpedó, úgy érkezett meg az első kanyarba a futam rajtját követően, és a német emiatt ütközött össze csapattársával, Kimi Räikkönennel.

A versenybírók nem találták vétkesnek Kvyatot, aki a minap, Szocsiban úgy nyilatkozott, továbbra is úgy gondolja, Vettelnek nem volt igaza, amikor kritizálta őt.

„Bár nem nagyon akartam látni, a videó mindenhol ott volt, szóval muszáj volt megnéznem” – mondta a Motorsport.com-nak nyilatkozva az ifjú versenyző.

„Azt tettem, amit minden versenyképes versenyző tett volna – márpedig én az vagyok. Nyilván érdekes volt a helyzet az első kanyarban, de a futamok első köre általában a versenyzésről szól, sok minden történhet, ezekre pedig fel kell készülni.”

„A Ferrari nem igazán készült fel, ennek pedig megfizették az árát.”

Kvyat állítja, számos riválisa elrontotta az első kanyart azzal, hogy túl későn fékezett, de ezt ő kíméletlenül kihasználta.

„A videón látni, hogy jóval előbb fékeztem a többieknél. Mindenki elmérte az 1-es kanyart, így megnyílt a kapu belül – kívül pedig a tapadás is elég rossz. Belül viszont betapadt az autó, szóval meg kell köszönjem nekik! Ez minden, amit el tudok mondani az incidensről.”

„Szerintem mindenkinek megvan a maga véleménye az esetről – mindhárom érintett versenyzőnek, és jó volt megvitatni a történteket. Mindez most már a múlté, a jövőbeli versenyekre összpontosítunk, noha ez egy jó kis epizód volt a Forma-1 idei szezonjában.”

Hirdetés

Kvyat hozzátette, egyáltalán nem érzi rosszul magát amiatt, hogy Vettel kritikát fogalmazott meg vele szemben.

„A verseny után mindig dúlnak az emberben az érzelmek, és jó, hogy még a négyszeres világbajnoknak is vannak érzelmei. Nem tudom, most mit mondana az esetről, de a futam után csak az érzelmek beszélnek mindenkiből. Nekem is megvan a véleményem, és ő is elmondta az övét. De hiszem, hogy nekem van igazam. Azt nem tudom, hogy ő most mit gondol erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!