Kvyat tudja, ha nem javul, veszélybe kerül a jövője

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniil Kvyat elismerte, gyenge formája miatt Forma-1-es pályafutása is komoly veszélybe kerülhet.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniil Kvyat elismerte, gyenge formája miatt Forma-1-es pályafutása is komoly veszélybe kerülhet.

Az orosz pilótát a Spanyol Nagydíj előtt küldte vissza a Red Bull a Toro Rossóhoz, mert úgy ítélték meg, teljesítménye nem elég jó ahhoz, hogy a nagycsapatnál versenyezzen.

Az energiaital-gyárosok azt remélték, Kvyat a Toro Rossónál visszanyeri régi formáját, az azóta eltelt időszakban azonban nem tud jó eredményeket produkálni, és rendre alulmarad csapattársával, Carlos Sainzcal szemben.

Kvyat elárulta, sürgősen javulnia kell, különben F1-es jövője is veszélybe kerülhet.

„Elég rossznak tűnik most a helyzetem, és ha így folytatódik, kétlem, hogy fényes dolgok várnak rám” – mondta csalódottan az ifjú versenyző, hozzátéve: fogalma sincs, mi a megoldás.

„Egyszerűen változtatnom kell ezen – ha ez sikerül, minden rendben lesz. De ma is sz*r időmérőm volt. Nem voltak jó köreim. Volt egy borzasztó köröm sok hibával. Nem érzem jól magam, ez nem egy jó időszak számomra. Olyan, mintha véget sem akarna érni. Minden hétvégén annyira próbálkozom, de semmi nem jön össze, úgyhogy ennél több kell.”

„Nem tudom, mire van szükségem, de szeretném vége jobban érezni magam az autóban. Nem is emlékszem, mikor éreztem magam utoljára jól autóban, szóval nem tudom, mi ez az egész.”

„Úgy tűnik, hogy a ’működési tartományom’ nagyon szűk. Dolgozunk azon, hogy kiterjesszük, de ez nem könnyű.”

Kvyat kifejtette, a pénteki szabadedzések alapján optimistán várta a hétvége további részét, a mai időmérőn azonban ismét eltűnt a mezőnyben, és csak a 19. rajtpozíciót szerezte meg.

„Tegnap még úgy tűnt, ez lehet a mi versenyünk, találtunk néhány remek dolgot, de nem tudom, hogy ez végül ellenünk játszott-e, mert lehet, hogy túlságosan rápihentünk a mai napra. Amikor viszont eljött az időmérő ideje, egyáltalán nem éreztem magam összhangban az autóval. Márpedig, ha ez a helyzet, akkor nagyon nehéz dolgod van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!