Megosztás:

Lassan „tisztességes szintet” üt meg a Honda motorja

Szépen helytállt Brazíliában a McLaren-Honda.
Szépen helytállt Brazíliában a McLaren-Honda. © McLaren

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke azt mondja, azok után, hogy Fernando Alonso a 8. helyen ért célba Brazíliában, elmondhatják, hogy V6-os erőforrásuk lassan „tisztességes szintet” képvisel a királykategóriában.

A McLaren idén is rengeteget küszködött a Honda erőforrásai miatt, melynek vége az lett, hogy a felek útjai különválnak a 2017-es idényt követően.

A Honda persze szeretné szépen zárni a McLarennel való partnerséget, az elmúlt időszakban pedig szemmel látható fejlődést ért el motorjával.

Brazíliában Fernando Alonso a 8. helyen végzett, és nyomás alá tudta helyezni Felipe Massa Mercedes-motoros Williamsét is.

„Monza óta a csomagunk és a motorunk teljesítménye már majdnem tisztességes szinten van” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Persze sok múlik az adott pálya karakterisztikáján. Néha a Williams és a Force India gyorsabb. Néha pedig a Williams, a Force India és a Renault ugyanazon a szinten van. Brazíliában sikerült maximalizálnunk a motorteljesítményt, ami biztató.”

„Ami a motorerőt illeti, egy kicsit le vagyunk maradva a többi gyártóhoz képest. Csökkentjük a hátrányunkat, de még nem vagyunk ott teljesen. A legutóbbi versenyhétvégén nem voltak műszaki gondjaink, ami rendkívül biztató.”

Haszegava hozzátette, Alonso brazíliai teljesítménye jól példázza, hogy a McLaren-Honda közösen milyen komoly előrelépéseket tett az évad eleje óta.

„Ami a teljes csomagot illeti, az a valós pozíciónk, melyben Fernando végzett. Gyorsabbak vagyunk a Williamsnél, és majdnem azon a szinten vagyunk, mint a Force India. Kár, hogy nem tudtuk megelőzni a Williamst, de örülünk, hogy meg tudtunk védeni a pozíciónkat [Sergio] Perezzel szemben.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája, a 21 éves Pietro elárulta,...

Hozzászólások

( komment)