Lassan kész a McLaren új festése, sorban jönnek a szponzorok

Fotó: McLaren
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Sunday 11 June 2017. Stoffel Vandoorne, McLaren MCL32 Honda. Photo: Charles Coates/McLaren ref: Digital Image AN7T6693

Lassan teljesen elkészül új versenyautójának végleges festésével a McLaren csapata, a szezonkezdet előtt pedig még további szponzorok érkezését jelenti majd be.

A brit istálló nagy reményekkel vág neki az új szezonnak, hiszen 2018-ban már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használja az F1-ben.

Egy versenyképes autó pedig természetesen a támogatók számára is vonzóbb lehet – és vannak páran, akik megelőlegezik a bizalmat a McLarennek.

Az istálló nemrég jelentette be a Dell érkezését, Zak Brown, a csapat ügyvezetője pedig nemrég azt mondta, további szponzorok érkezése várható.

„Kereskedelmi szempontból minden jól halad” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„Bejelentettük a Dellt, szóval már három ilyen jellegű bejelentést tettünk. És még egy-kettőre számítani lehet a szezonkezdet előtt.”

„Amint elkezdődik az idény, a dolgok egy kicsit lelassulnak, de soha nem állunk le. Kiváló kereskedelmi érdeklődés van, és az is segít majd, ha végre pályára gurulunk – hiszen vannak, akik érthető módon szeretnék látni, hogyan teljesítünk.”

„Az, hogy a 9. helyen zártuk a tavalyi bajnokságot, nem könnyíti meg a dolgokat, ha tehát gyorsan demonstrálni tudjuk, hogy már nem a 9. helyen állunk, az magáért beszél.”

Brown ismét kijelentette, nem áll szándékukban az, hogy névadó támogatót keressenek.

„Nem akarunk némadó szponzort, de engedjék meg, hogy kifejtsem, ez mit is jelent. Nem akarunk egy névadó partnert, mert a NASCAR-ral ellentétben – ahol egy névadó szponzor neve sokszor említésre kerül –, a Forma-1-ben nem sokan nevezik a Mercedest Petronas Mercedesnek. Egyszerűen Mercedesnek hívják. Soha nem hallani a kommentátoroktól sem, és nem is írják le így.”

„Úgyhogy szeretném megtartani a McLaren nevet.”

A McLaren egyébként lassan véglegesíti 2018-as autójának kinézetét is – az új modell jövő pénteken, február 23-án mutatkozik be. Úgy tudni, a csapat versenygépe papaja-narancs színben pompázik majd.

„Továbbra is hallgatunk a rajongókra. Szeretnénk, ha feltűnő festése lenne. Már majdnem kész, de részben azért még szponzorfüggő.”

„A Saubert leszámítva – mivel nem tudom, milyen változásaik lesznek az Alfa Romeo miatt – szerintem sokkal jobban különbözünk majd tavalyhoz képest, mint a mezőny többi tagja.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!