Verstappen vs. Ocon

Lassú a McLaren, a végsebességen próbálnak javítani

Fotó: McLaren

Új megoldásokat visz pályára a McLaren Forma-1-es csapata az Azeri Nagydíjon annak érdekében, hogy ne legyenek problémái a végsebességgel a bakui pályán.

A legutóbbi, kínai versenyhétvégén a McLaren MC33-as versenygépe volt az egyik leglassabb a végsebességeket tekintve, a bakui pálya padlógázas szakaszai így komoly problémákat okozhatnak Fernando Alonsóéknak.

A kétszeres világbajnok csütörtökön azt mondta, a pénteki edzésnapon a McLaren próbál megoldást találni a problémára.

„Itt, akárcsak Bahreinben, az elmúlt pár évben igazán nehéz versenyeink voltak” – mondta Alonso.

„Nyilván vannak korlátozó tényezők a motorerőt tekintve, de úgy tűnik, hogy idén meglehetősen lassú az autónk az egyenesekben. Remélhetőleg javíthatunk ezen.”

„Van egy eltérő filozófiánk, különböző teszteket végzünk majd pénteken, hogy extra sebességet nyerjünk, és remélhetőleg minimalizálni tudjuk a hátrányt.”

A bakui versenypályán az elmúlt években sokat szenvedett a McLaren – ezt pedig Alonso is elismeri.

„Ha megnézzük a köridőket az elmúlt két évből, látható, hogy jelentősek a különbségek. A pole-hoz képest tavaly 4 másodperces lemaradásban voltunk. Jobb munkát kell végeznünk, és közelebb kell kerülnünk.”

„Eddig idén még nem voltunk a Q3-ban. Ezen a hétvégén is nehéz lesz, de remélhetőleg egy kicsit közelebb kerülünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek