Lauda: A Ferrari hibái „unfairek” és „nem viccesek”

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A Ferrari és a Mercedes versenyzői között történt elmúlt időszakbéli ütközések „unfairek” és „nem viccesek” – mondta a német istálló nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda.

A két héttel ezelőtti Francia Nagydíjon Sebastian Vettel ütközött össze a rajt után Valtteri Bottasszal, a vasárnapi Brit Nagydíjon pedig Kimi Räikkönen „találkozott” Lewis Hamiltonnal.

Hamilton az elsőkörös baleset következtében a mezőny végére csúszott vissza, végül pedig a 2. helyre kapaszkodott vissza. Räikkönen a balesetért 10 másodperces időbüntetést kapott, ám ő is dobogóra állhatott.

„Lewis hihetetlen munkát végzett ma, ez nem kérdés. Minden nagyon jónak tűnt” – mondta Niki Lauda a Motorsport.com kérdésére, majd elmondta véleményé az első körben történtekről is.

„A baleset alapvetően unfair volt, mert ez volt a második alkalom, hogy egy Ferrari jön belénk az első kanyarban, és nem olyan vicces… De így megy ez.”

Vettel a Francia Nagydíjon 5 másodperces időbüntetést kapott a Bottasszal való ütközésért – Lauda szerint akkor a német többet érdemelt volna, de legalább most szigorúbbak voltak a versenybírák.

„Először is: hibáztak, amikor csak 5 másodpercet adtak Vettelnek” – mondta a korábbi világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak.

„De most legalább 10 másodpercet adtak Kiminek. A stewardok rájöttek, mi folyik itt. De így megy ez. De az, hogy Lewis az utolsó helyről feljött a 2. pozícióba, megmutatja, hogy milyen teljesítményre volt képes itt. Szóval a baleset nélkül megnyerte volna a versenyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek