Lauda figyelmeztette a Mercedest - F1VILÁG.HU

Lauda figyelmeztette a Mercedest

HIRDETÉS

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda figyelmeztette csapatát, hogy legyen óvatos idei bajnoki esélyeit illetően, jóllehet eddig úgy tűnik, nincs ellenfelük a mezőnyben.


A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda figyelmeztette csapatát, hogy legyen óvatos idei bajnoki esélyeit illetően, jóllehet eddig úgy tűnik, nincs ellenfelük a mezőnyben.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg eddig mind a négy idei versenyt megnyerte, ráadásul úgy, hogy egyetlen rivális sem veszélyeztette őket az elsőség megszerzésében.

Lauda azonban úgy gondolja, hogy semmit nem lehet készpénznek venni, különösen úgy, hogy a Red Bull igen komoly javulást mutatott az elmúlt hetekben.

„Jónak tűnik, de legyünk óvatosak” – mondta a szakember. „Még nagyon sok futam hátra van. A Red Bullok pedig híresek a nagy visszatérésben, ráadásul náluk van (Adrian) Newey, aki nem volt most itt (Kínában), szóval attól tartok, hogy küld majd valami újat Barcelonába.”

„A dologok rossz fordulatot is vehetnek a későbbiekben, de legalább jól indultunk, kezdésnek nem állunk rosszul.”

A csapatok a megbízhatóságra és a motorteljesítmény javítására fókuszáltak a szezon elején, azonban mindenki komoly fejlesztéseket tervez bevetni az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon.

Lauda elmondta, hogy a három hét múlva megrendezésre kerülő futam komoly teszt lesz a Mercedes számára, ahol eldőlhet, hogy lesz-e ellenfelük a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

„Számomra a legnagyobb aggály, ami miatt mindig is nyugtalankodtam, hogy tartani tudjuk-e ezt az előnyt” – folytatta. „Nem tehetjük meg azt, hogy veszünk egy nagy levegőt egyszer és kijelentjük, hogy mi vagyunk a legjobbak. Ez nem történhet meg.”

„A legfontosabb időszak a következő három hét, hiszen mindenki új csomaggal rukkol elő. Továbbá Barcelona egy olyan pálya, ahol nem elég a motorerő, egy jó csomaggal tudsz csak sikert elérni.”

Hirdetés

„Kiderül, hogy kié a legjobb javítócsomag. Ki a leggyorsabb, és ki nyeri meg a versenyt.”

„Ez egy nagyon fontos információ lesz nekem, hogy meglássam, miként folytatódik a bajnokság. Ha Barcelonában is az élen maradunk, akkor egy kicsivel könnyebb lesz.”

„Aztán a nyári szünet után lesz egy újabb ehhez hasonló időszak, de személy szerint, nekem Barcelona a kulcs-verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!