Megosztás:

Lauda: Egy nagy butaság az új időmérő szisztéma

Szerinted beválik majd az új időmérő?
Szerinted beválik majd az új időmérő? © Circuit de Barcelona Catalunya

Niki Lauda szerint a hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon bevezetésre kerülő, új, kieséses szisztémájú időmérő egy hatalmas butaság és csak azért kellett, hogy el lehessen mondani, valamit tettek a futamok izgalmasabbá tétele érdekében.

Az új rendszer, ami elviekben a futamok izgalmasabbá tételét lenne hivatott szolgálni, sok versenyzői kritikát kapott, és ehhez most a Mercedes kötelékében dolgozó Lauda is csatlakozott.

„Az új rendszer egy butaság” – mondta a háromszoros világbajnok, aki azt is elárulta, hogy Bernie Ecclestone eredeti ötlete az volt, hogy fordított rajtrács legyen, azaz a pole pozíciót megszerző versenyző induljon a 10. helyről – ami ugye nem igen volt érdeke a Mercedesnek.

„Tagja vagyok a Stratégiai Munkacsoportnak és Ecclestone előjött azzal, hogy valamit változtatni kell, hogy érdekesebbé tegyük a pole pozícióért való küzdelmet.”

„Az eredeti ötlet a fordított rajtrács volt, amit nem igazán támogattunk, így egy más megoldást kellett találnunk, ami nem vagyok meggyőződve arról, hogy készen áll a bevezetésre majd Melbourne-ben.”

Lauda azt is elmondta, hogy az idei évben szorosabb küzdelmet vár, és úgy érzi, hogy a Ferrari jóval közelebb lesz hozzájuk, mint a tavalyi szezonban volt.

„Azt gondolom, hogy csökkent a különbség és míg tavaly fél másodperc volt a Ferrari lemaradása, idén ez két tizedre csökkenhet” – tette hozzá.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A technikai igazgatói pozícióban tevékenykedő, Mark Smith elhagyta a Sauber Forma-1-es csapatát...

Hozzászólások

( komment)