Lauda: Räikkönen csak jó autóban fog tündökölni

Niki Lauda szerint a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen csak akkor tud majd régi fényében tündökölni, ha csapata, a Lotus versenyképes autóval ajándékozza meg őt.


Niki Lauda szerint a Forma-1 korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen csak akkor tud majd régi fényében tündökölni, ha csapata, a Lotus versenyképes autóval ajándékozza meg őt.

Az osztrák ex-versenyző nagyon örül Räikkönen visszatérésének, azonban úgy véli, a finn versenyzőben rejlő potenciál nagyban függ majd attól, milyen technika áll rendelkezésére a következő évadban.

„Nagyszerű hír az ő visszatérése” – mondta Lauda az Autosportnak. „Kivételes személyiség, és nagy érdeklődést kreál, ráadásul izgalmas a média és a rajongók számára is.”

„Jó döntést hozott a Renault, vagy a Lotus, ahogy most hívják. Viszont sok múlik majd azon is, milyen jó az autó, mivel Kimi csak akkor fog ragyogni, ha kiváló autó van alatta.”

Lauda beszélt arról is, a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel riválisai nagy fába vágják a fejszéjüket, amennyiben meg akarják szorongatni a német versenyzőt.

„Sebastian nagy önbizalmat szerzett az elmúlt évben, nem hibázik. Ismét ő lesz majd a mérce. Aki le akarja őt győzni, annak szüksége lesz egy tökéletes autóra.”

Ami pedig 2012-es várakozásait illeti: Lauda elárulta, úgy véli, a Red Bull újra bombaformában lesz, ám a pontos erőviszonyokról egyelőre lehetetlen beszélni.

„Most még senki sem tudja, hogy fognak teljesíteni az autók. Viszont logikusan végiggondolva a dolgot, a Red Bull újra az élen lehet, hiszen csak kipufogóján és diffúzorán kell módosítania. A leszorítóerő tekintetében mutatkozó veszteséget aerodinamikai fejlesztésekkel pótolhatják. A kérdés csak az, ki találja meg a legokosabb megoldást? Akinek jó autója volt 2011-ben, az idén is előnyben lesz.”

„A Red Bull versenygépe tavaly kiváló volt, szóval csak fejleszteniük kell rajta, miközben a Mercedesnek gyakorlatilag egy új autót kell építenie. Ez pedig magában foglalja azt a rizikót, hogy esetleg rossz irányba mennek el. Ugyanez igaz a Ferrarira.”

„Könnyebb szolid alapokra építkezni, mint teljesen nulláról kezdeni. Viszont az első tesztig még várnunk kell az esélylatolgatással.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!