Lauda: A rajtrácslányok kitiltása a nők ellen szól! - F1VILÁG.HU

Lauda: A rajtrácslányok kitiltása a nők ellen szól!

HIRDETÉS
Fotó: TAG Heuer

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint a Liberty Mediának át kellene gondolnia a rajtrácslányok száműzését, véleménye szerint ugyanis a döntés nem a nők érdekeit szolgálja.

A rajongók körében nagy felháborodást váltott ki a sportág tulajdonosának legutóbbi intézkedése, melynek értelmében idén már nem lesznek rajtrácslányok a Forma-1-es versenyeken.

A Liberty Media azzal indokolja a döntést, mára elavult szokássá vált a hölgyek ily módon történő alkalmazása, ami így nem illeszkedik a Forma-1 imázsához sem.

„Bár a rajtrácslányok alkalmazása évtizedek óta bevett gyakorlat volt a versenyhétvégéken, úgy érezzük, hogy ez a szokás nem felel meg a brandünk által képviselt értékeknek, és ellentétes a modernkori szociális normákkal. Nem gondoljuk azt, hogy ez a gyakorlat megfelelő, vagy releváns a Forma-1 és rajongói – legyenek akár idősek, akár fiatalok – szempontjából” – mondta Sean Bratches, a királykategória kereskedelmi igazgatója.

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint a Liberty Media „hülye döntést” hozott.

„Ez a döntés a nők ellen szól” – mondta Lauda a Der Standard című osztrák lapnak.

„Férfiak döntöttek a nők feje felett. Ez nem szolgálja a Forma-1, de kiváltképp a nők érdekeit. Hogy lehetnek ilyen hülyék? Teljesen megbolondultak?”

„Remélem, lesz módja annak, hogy megváltoztassák ezt a döntést. Azt sem bánnám, ha rajtrácsfiúk állnának a rajtrácslányok mellett. Miért ne?”

Bár egyes vélekedések szerint a rajtrácslányok kiűzésével változtatni lehet a nőkkel szemben kialakult előítéleteken, Lauda szerint semmi értelme összefüggésbe hozni a két dolgot.

Hirdetés

A Mercedes nem ügyvezető elnökeként is tevékenykedő ex-versenyző szerint a nők sikere a motorsportban semmilyen összefüggésben sincs azzal, hogy vannak-e grid girlök a versenyeken, vagy sem.

„A grid girlök mindig is hozzátartoztak az F1-hez, és ennek a továbbiakban is így kellene lennie.”

„A nők vezető pozíciókba is kerülnek, és nagyon jól végzik a munkájukat – szóval minden jó irányba halad. De az egyik nem zárja ki a másikat. Eszem ágában sincs hátráltatni a nőket – szeretném biztatni őket! De ha így folytatjuk, cheerleaderek sem lesznek majd Amerikában…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!