Megosztás:

Lauda: Rosbergnek kellett ez a győzelem

A német győzelemmel kezdte az új szezont.
A német győzelemmel kezdte az új szezont. © Mercedes AMG Petronas

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szerint Nico Rosberg számára rendkívül fontos volt, hogy győzelemmel kezdje a 2016-os Forma-1-es szezont.

A német versenyző a második helyről rajtolva tudott nyerni az Ausztrál Nagydíjon, miközben háromszoros világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton másodikként ért célba.

Rosberg tavaly remek formában zárta a szezont, Lauda szerint pedig az, hogy ezt a formát hozni tudta a szezonnyitón is, nagy lendületet adhat számára az idei bajnokságban.

„Az edzésen elég gyengén kezdett, azt kell mondjam” – mondta Lauda, utalva arra, hogy a pénteki második szabadedzésen Rosberg összetörte az autóját.

„Lewis úgy vezetett, ahogy mindig. A versenyen viszont fordult a kocka, szóval Nico számára nagyszerűen kezdődött az idény, és persze számunkra is! Fontos, hogy így induljon a szezon, ez ugyanis nagy önbizalmat ad neki.”

„Ha másképp alakult volna, és Lewis nyerte volna a versenyt, Nico szenvedett volna, mert mindig szenved, amikor Lewis nyer. Szóval számára nagyon fontos volt ez a futam, hogy mentálisan erős maradjon, és jó alapokat fektessen le a következő versenyre. Jó ez neki és nekünk is, hiszen minél többet harcolnak egymással, én annál jobban örülök.”

Lauda hozzátette, biztos benne, hogy a Ferrari a következő versenyeken is komoly fenyegetést jelent.

„Attól tartok, még többet ilyet látunk majd, mert a Ferrari gyors, ehhez kétség sem férhet. Szóval izgalmas lesz, nagyon várom már a következő futamot.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nagyon jót tett a Forma-1 küzdelmeinek az, hogy a királykategória csapatai idén már három...

Hozzászólások

( komment)