Lauda Schumacherrel is érvelt Hamiltonnál

Niki Lauda újabb érdekes részleteket árult el azzal kapcsolatban, hogy hogyan győzte meg Lewis Hamiltont arról, hogy a Mercedes kedvéért elhagyja a McLaren csapatát.


Niki Lauda újabb érdekes részleteket árult el azzal kapcsolatban, hogy hogyan győzte meg Lewis Hamiltont arról, hogy a Mercedes kedvéért elhagyja a McLaren csapatát.

Hamilton csapatváltásáról sokat beszéltek a téli hónapokban, hiszen némileg váratlan volt az, hogy a világbajnok a nagy hagyományokkal rendelkező csapatot otthagyta a Forma-1-ben eddig még vajmi kevés sikerrel rendelkező Mercedesért.

Az már eddig sem volt titok, hogy a váltásban nagy szerepe volt a háromszoros világbajnok Niki Laudának is. „Lewis az első perctől kezdve lenyűgözött engem. Azt mondták róla, hogy fiatal és nem tudott önállóan dönteni, de rájöttem, hogy olyan, mint én: gyakorlatias és közvetlen. És a lehető legrövidebb úton akarja a sikert”- idézte a Daily Mirror Laudát.

Mint kiderült, éppen Hamilton ezen tulajdonságai miatt akadozott eleinte a tárgyalás kettejük közt. „A legnagyobb probléma az volt, hogy azt kérdezte tőlem: ’Niki, miért kellene elhagynom a McLarent? Velük versenyeket nyerhetek.’ És valóban, a McLaren az elmúlt években nagyon versenyképes volt, míg a Mercedes nem volt sehol.”

„Erre én is csak azt tudtam mondani, hogy ’Ha így érzed, akkor ne gyere.’ Aztán azonban eszembe jutott valami, és ezt mondtam: ’Egyet mondhatok: ha a Mercedesnél vezetsz, és Schumacher után eredményes leszel, akkor nagyobb legenda lehetsz, mint ő vagy én voltam. Pedig amikor megégtek a füleim, és kis híján halálosan megsérültem, mégis a Forma-1-es visszatérés mellett döntöttem.’”- elvenítette fel érvelését Lauda, és mint mondja, a hatás nem maradt el.

„Erre visszakérdezett: ’Ezt őszintén mondod?’ Erre én: ’Igen. Ha nem akarsz semmi kockázatot vállalni, akkor maradj Ronnal (Dennis) és a McLarennel. Ott talán eredményesebb leszel, de az sokkal unalmasabb lesz.’ És ekkor láttam a szíemében, hogy elgonddolokodott ezen. Végül ez volt, ami meggyőzte őt”- zárta Lauda.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!