Lauda: Verstappan nem veszi észre magát - F1VILÁG.HU

Lauda: Verstappan nem veszi észre magát

HIRDETÉS

Élesen bírálta a Red Bull versenyzőjét, Max Verstappent a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda.


Élesen bírálta a Red Bull versenyzőjét, Max Verstappent a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda.

A Mercedes nem ügyvezetőjeként is tevékenykedő osztrák azt mondja, elfogadhatatlan a holland versenyző viselkedése, aki rögtön a rajt után kis híján tönkretette Nico Rosberg versenyét.

A két autó az 1-es kanyarban összeütközött, Rosberg pedig a futam után úgy nyilatkozott, azt hitte, „darabokra hullik” versenygépe, olyan nagy volt a koccanás.

„Nico egyértelműen elöl volt, Verstappen pedig letolta őt a pályáról. Ez akár Nico bajnoki címébe is kerülhetett volna. És ez nem elfogadható!” – fakadt ki az osztrák.

„Verstappen hibája volt. Túl agresszíven vezet. Egyszer rá kell erre jönnie!”

Lauda egyetértett a stewardok döntésével is, akik végül 5 másodperces büntetéssel sújtották a hollandot, amiért az a kanyarlevágás után nem adta át pozícióját Sebastian Vettelnek.

„Helyes döntés volt. Egy ilyen visszaesőt meg kell büntetni. Helmutnak [Marko – a Red Bull tanácsadója] beszélnie kell vele. Ha Verstappen nem vezetne ilyen agresszíven, sokkal jobban tudna fejlődni. A tehetsége hihetetlen, de ezekkel a hülye akciókkal tönkretesz mindent.”

„De nem veszi magát észre. Azt hiszi, mindent jól csinál, pedig nem. Le kell higgadnia.”

A korábbi világbajnok reagált Verstappen mutogatására is a verseny leintését követően: „Ez a másik pimaszság. Nem tudom, honnan ered ez az arrogancia. Nem értem. Ez egy veszett ügy. A többi versenyző dühe egyre csak nő.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!