Megosztás:

Lauda a Verstappen-büntetésről: Nevetséges!

Lauda szerint az FIA megígérte, hogy nem fognak felesleges beavatkozni.
Lauda szerint az FIA megígérte, hogy nem fognak felesleges beavatkozni. © Red Bull Racing

Niki Lauda szerint a valaha volt legrosszabb döntést hozta az FIA akkor, amikor a versenyt követően megbüntették Max Verstappent, ezzel pedig elvették tőle a dobogós helyét.

Verstappen a 16. helyről rajtolva a dobogóig zárkózott fel, azonban utolsó, Kimi Räikkönen elleni előzését az utolsó körben, pályalevágással hajtotta végre, emiatt 5 másodperces büntetéssel sújtották.

A holland pilóta már készülődött a dobogós ünneplésre, amikor megjelent Räikkönen, és szóltak Verstappennek, hogy büntetést kapott, így csak a 4. hely az övé.

„Ez a döntés a legrosszabb, amit valaha láttam. Ő nem csinált semmit rosszul. Versenyzők vagyunk, nem a szokványos utakon haladunk” – nyilatkozta a legendás pilóta.

„Nevetséges, hogy ilyen döntésekkel tönkreteszik a sportot.”

A Mercedes elnöke hozzátette, tavaly megegyeztek abban, hogy megengedik a pilótáknak, hogy versenyezzenek, anélkül, hogy indokolatlanul beleszólnának vagy közbeavatkoznának.

„Megmondtuk a stewardoknak, hogy árulják el, mennyi ideig tart az ilyen döntések meghozatala, mert mindig az volt kiírva, hogy „vizsgálat alatt”. Szóval erre panaszt tettünk. A versenybírák, Jean Todt és Charlie Whiting is egyetértett, hogy hacsak nem veszélyes a szituáció, nem fognak beavatkozni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A rajtnál ugyanis sikerült Lewis Hamilton elé kerülnie, Sebastian Vettel végül csak a 2. helyen...

Hozzászólások

( komment)