Hírek

Lauda: Vettel a Mercedesnél? Baromság!

Baromságnak nevezte a Sebastian Vettel és a Mercedes „házasságáról” szóló híreket a német istálló nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda.

Az olasz sajtóban nemrégiben terjedt el a hír, miszerint a felek akár már 2018-ban szövetségre léphetnek. A pletykák szerint épp Lauda volt az, aki még a téli teszteken elkotyogta, hogy Vettellel már egy előmegállapodást is kötöttek.

A Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában természetesen Vettelnek szegezték a kérdést, aki igyekezett tagadni a szóbeszédeket.

„Olaszországból jöttek ezek a hírek? Akkor az olaszokat kell megkérdezni, akik úgy tűnik, többet tudnak nálam” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Komolyra fordítva: nincs semmi ilyesmi, kizárólag erre az évre összpontosítunk, hogy lássuk, el tudjuk-e érni a nagy célt 2017-ben. Minden más másodlagos, és színtiszta spekuláció.”

„A tény az, hogy 2018-ra nincs aláírt papírunk. Senkivel.”

Hétvégén Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke is megszólalt az ügy kapcsán.

„Óriási baromság az egész. Bocsánat, hogy így kell fogalmaznom, nagyon feldühít az ilyen. És ha elmagyarázom az okait, önök is megértik!” – mondta az osztrák.

„Ő a Ferrari versenyzője, és csak a Scuderia jár a fejében. Emellett pedig a financiális tényezőknek is passzolniuk kell. És miért hagyná ott Vettel a Ferrarit, ha ott is versenyeket nyerhet? Semmi értelme.”

„Lojális marad a csapatához, imádja a Ferrarit, és minden a legnagyobb rendben van ott. Ezért semmi ok arra, hogy ilyenekre gondoljon.”