Leclerc a győzelmek után is a negatívumokra fókuszál - F1VILÁG.HU

Leclerc a győzelmek után is a negatívumokra fókuszál

HIRDETÉS
Hiába nyerte meg az előző két versenyt, Charles Leclerc a „negatívumokra fókuszál” a folytatásban is, hogy tovább tudjon fejlődni versenyzőként.
GP BELGIO  F1/2019 -  SABATO 31/08/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari ifjú versenyzője pazar formát mutatott az elmúlt időszakban: a monacói tehetség Belgiumban, valamint a Ferrari otthonában, Olaszországban is győzni tudott.

Karakterisztikájából adódóan a szingapúri pálya nem fekszik majd annyira a maranellóiaknak, mint a fent említett versenyhelyszínek, Leclerc azonban természetesen igyekszik így is mindent beleadni.

„Én mindig a negatívumokra összpontosítok” – mondta Leclerc Szingapúrban.

„Még a győzelem után is – még egy olyan hétvége után is, mely kívülről tökéletes volt. Mert mindig van valami, amin lehet javítani, főleg, ami engem illet. Még csak 21 éves vagyok, rengeteg mindenben kell fejlődnöm.”

„Szóval én mindig a negatívumokra összpontosítok, próbálom azokat megérteni, és igyekszem dolgozni rajtuk a következő versenyre.”

Arra a kérdésre, hogy jelenleg pontosan milyen negatívumokról is van szó, a fiatal pilóta hozzátette: „Azt gondolom, arról, ahogy építkezem az időmérőre és a versenyre, illetve a beállításokkal való egyensúlyozásról az időmérő és a verseny között. Egy kicsit több kompromisszumot kötni az időmérőn, hogy jobbak legyünk a versenyeken.”

„Van pár dolog, amin még tudok javítani. De jelenleg erre a kettőre összpontosítok most.”

Spái és monzai győzelmének köszönhetően Leclerc 13 pontos előnyre tett szert a tabellán csapattársával, Sebastian Vettellel szemben, a monacói azonban nem gondolja azt, hogy ő a Ferrari első számú pilótája.

„Soha nem éreztem így. Nem tudom, hogy kívülről másképp tűnik-e, de belülről nagyon kiegyensúlyozott a helyzet. Volt, amikor én segítettem Sebastiant, és volt, hogy Sebastian engem. Szerintem így lehet előrevinni a csapatot.”

Hirdetés

A monzai időmérő után egyébként Vettel arra panaszkodott, nem kapott szélárnyékot Leclerctől, a vasárnapi győzelem után pedig Mattia Binotto csapatfőnök azt mondta a monacóinak a rádión, „megbocsátanak” neki a kvalifikáción történtekért.

Leclerc mindazonáltal csütörtökön leszögezte, esze ágában sem volt szándékosan hátráltatni Vettelt.

„Nagyon trükkös helyzet volt a kör elején a kialakult káosz miatt. Nem akarom újra átrágni a dolgot, de nagyon későn értünk fel a célvonalra. Eszem ágában sem volt tönkretenni Seb második körét, vagy ilyesmi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!