Verstappen vs. Ocon

Leclerc: A győzni akarásom ambíció, nem arrogancia

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
A jövőre már a Ferrari színeiben versenyző Charles Leclerc a minap egy interjúban úgy fogalmazott, nem arroganciából mondja azt, hogy már 2019-ben nyerni akar az olasz istálló színeiben.

A jövőre már a Ferrari színeiben versenyző Charles Leclerc a minap egy interjúban úgy fogalmazott, nem arroganciából mondja azt, hogy már 2019-ben nyerni akar az olasz istálló színeiben.

A monacói tehetség Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrarinál, ahol Sebastian Vettel oldalán kell bizonyítania.

Leclerc tudja, nehéz feladat vár rá, de mindent megtesz azért, hogy már jövőre a győzelemért harcoljon.

„Szeretnénk tisztázni néhány címlapot, amik nem igazán tetszettek” – mondta Leclerc nemrég.

„Nem értettek a nyilatkozatom mondandóját, és arrogánsnak neveztek, pedig nem ez volt az üzenet, amit közölni akartam.”

„Versenyzőként szerintem ki lehet mondani, hogy nem azért megyek a Ferrarihoz, hogy a 4. helyet célozzam meg. Én nem ezt akarom. Én mindig a győzelemre gondolok.”

Leclerc úgy érzi, készen áll a rá váró kihívásokra, és bírni fogja majd a nyomást Maranellóban.

„Az, hogy az akadémiájukon nőttem fel, segített abban, hogy felkészüljek. 11 éves korom óta egy trénerrel dolgozom a mentális felkészültségemen, hogy jól tudjam kezelni a nyomást. Most ez az egyik erősségem – pedig korábban ez volt az egyik gyenge pontom.”

„Most majd látni fogjuk a gyümölcsét ennek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek