Leclerc: A Mercedes még rejtegeti a valódi tempóját

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője szerint sokkal jobb a csapat helyzete, mint két héttel ezelőtt, az F1-es szezonnyitón, Ausztráliában.

Hiába sikerültek jól a téli tesztek a Ferrari számára, az Ausztrál Nagydíj kudarc volt számukra, mivel nem tudták felvenni a versenyt a Mercedesszel. Az olasz istálló azóta azon dolgozott, hogy javítsanak az autó gyenge pontjain, és újra versenyképesek legyenek Bahreinben

A pénteki szabadedzések alapján úgy tűnik, jó munkát végeztek, ugyanis mindkét tréninget ők nyerték: először Leclerc, majd Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak. 

Vettel a jó eredmények ellenére nem elégedett az autóval, ám csapattársa, Leclerc szerint érezhető a javulás, és örül, hogy eddig minden a terveik szerint halad. 

„Azt hiszem, ez egy jó péntek volt, az egyensúlyt tekintve sokkal jobban állunk, mint Ausztráliában” – mondta Leclerc. „De jobb, ha két lábbal a földön járunk: biztos vagyok benne, hogy a riválisaink nem mutatták meg a valódi tempójukat, szóval holnap nem lesz könnyű, ez biztos.”

„Körről körre kényelmesebben éreztem magam az autóban. Most az a cél, hogy mindent összerakjunk az időmérőre” – folytatta.

„Összességében elégedett vagyok, hogy teljesíteni tudtuk a programunkat, beleértve néhány gyorskört a második edzésen. A harmadik edzés nem lesz annyira reprezentatív a hőmérséklet miatt.” 

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek