Leclerc a pole-ban az F1-es Orosz Nagydíjon! - F1VILÁG.HU

Leclerc a pole-ban az F1-es Orosz Nagydíjon!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzésén. A monacói mellől Lewis Hamilton rajtolhat majd, míg a 3. Sebastian Vettel lett a szocsi kvalifikáción.
Charles Leclerc, Ferrari

Elmaradt a Mercedes által várt eső az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, így száraz körülmények között zajlott a kvalifikáció Szocsiban.

A Mercedes egyáltalán nem volt optimista az időmérőt megelőzően, miután a Ferrari kettő, a Red Bull pedig egy szabadedzést megnyert. Toto Wolff pénteken úgy nyilatkozott, hiányzik a tempójuk, így kíváncsian várták, hogy az időmérő hogyan alakul majd számukra. 

A Q1-ből 6 és fél perc volt hátra, amikor Alex Albon falhoz csapta a Red Bullt, ezért piros zászlóval meg kellett szakítani az edzést. Ez Sebastian Vettelnek sem jött jól, aki éppen megkezdte gyorskörét, így ekkor még időeredmény nélkül állt a mezőny végén – az újraindításkor azonban probléma nélkül sikerült továbbjutó köridőt autóznia. 

Albon sem teljesített az ütközése előtt gyorskört, ezért ő a mezőny végéről lesz kénytelen rajtolni, akárcsak Daniil Kvyat, akinek autójában a 3. szabadedzés után kellett motort cserélni. A hazai közönsége előtt versenyző pilóta így nem is vett részt az időmérőn – a csapatnak nem kellett sietnie az autó javításával, mivel korábban a motorelemek cseréje miatt Kvyat egyébként is a mezőny végéről indult volna. 

A Q1 végén Kimi Räikkönen járt pórul, akit csapattársa, Antonio Giovinazzi ütött ki a továbbjutó helyekről, így a finn mellett a két Williams, Albon és Kvyat számára ért véget az időmérő a Q1-ben.  

A Q2-ben a Mercedeseken kívül mindenki a lágy abroncsokat használta gyorskörén, így a továbbjutó top 10-ben az ezüstnyilak eltérő taktikán lesznek majd a versenyen. 

Az edzés második szakaszában nem sikerült a továbbjutás Pierre Gaslynak (Toro Rosso), a két Racing Pointnak (Sergio Pereznek és Lance Strollnak), valamint Antonio Giovinazzinak és Kevin Magnussennek. 

Izgalmasan alakul a Q3 vége, amikor is Charles Leclerc 4 tizedmásodperces előnnyel megszerezte a pole pozíciót Lewis Hamilton előtt. Vettel éppen, hogy lecsúszott a második rajtkockáról, 23 ezredmásodperccel maradt le a brittől. 

A 4. helyen Max Verstappen zárt a Red Bull-lal, azonban a holland 5 helyes rajtbüntetést kap a belső égésű motor cseréje miatt. Így Valtteri Bottas örökli majd meg a pozícióját.

Hirdetés

Remek teljesítményt nyújtottak a McLarenek: Carlos Sainz a 6., Lando Norris pedig a 8. helyen zárt, de az első 10-ben végzett a két Renault is – Nico Hülkenberg a 7., Daniel Ricciardo pedig a 10. lett. Romain Grosjean végzett a 9. helyen a Haasszal.  

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!