Fotó: Alfa Romeo Sauber
Hírek

Leclerc a pontszerzés ellenére csalódott önmagában

Idén már negyedik alkalommal végzett pontszerző helyen a Sauber Forma-1-es csapatának újonca, Charles Leclerc – az ifjú monacói azonban nem teljesen elégedett, mert hibázott a Francia Nagydíjon.

Leclerc már a szombati időmérőn is remekelt, hiszen idén először verekedte be magát a Q3-ba, ahol végül a 8. rajthelyet csípte el.

Az már a pénteki szabadedzések alapján látszott, Leclercnek nehéz dolga lesz a Haas versenyzőivel szemben, a monacói mégis derekasan helytállt, és a vasárnapi futam nyitóetapjában üldözni tudta Kevin Magnussent.

Leclerc azonban hibázott, és ahelyett, hogy előrébb került volna, veszített egy helyet Nico Hülkenberggel szemben. A Sauber versenyzője végül a 10. helyen ért célba.

„Alapvetően számíthattunk erre egy kicsit. Ahogy az időmérő után is mondtam, a Haasok nagyon erősek voltak, mint ahogy a Renault-k is” – mondta az ifjú versenyző.

„Ami azt illeti, nagyon meglepett az, hogy követni tudtuk őket, sőt, igazából nyomás alatt tartottuk őket – erre nem számítottunk.”

„Egy kicsit csalódtam magamban, mert bár úgy vélem, összességében remek versenyt futottunk, elkövettem egy hibát, miközben Kevint követtem. Nyomást akartam helyezni rá, feljöttem a DRS-zónában, és aztán a 2-es kanyarban elveszítettem az autót, mert túl közel voltam hozzá, és így Nico [Hülkenberg] meg tudott előzni. Emiatt veszítettünk némi időt, illetve egy pozíciót.”

„Kár érte, de az elmúlt 4-5 verseny elég simán ment számunkra, nem volt sok hibánk – néha az ilyesmi megesik, megpróbálok tanulni belőle, hogy jobb legyek.”

Leclercnek az első etap végén jó esélye lehetett volna arra, hogy elégávágással próbálkozzon Magnussennel szemben, ám végül forgalomba került. A fiatal versenyző vállalja a felelősséget a hibájáért, mely negatívan befolyásolta a stratégiát is.

„A hiba előtt, miközben Kevint üldöztem és próbáltam nyomás alatt tartani, nagyon jó pozícióban voltunk, de a hibámat követően ki kellett újra állnunk. Úgy voltunk vele, hogy ’rendben, akkor most kiállunk’, és tudtam, hogy ez annak a bizonyos dolognak a következménye.”

„Mindenesetre úgy hiszem, a 9. helynél nem tudtunk volna jobb eredményt elérni, szóval talán 1 ponttal szerezhettünk volna többet.”

Szólj hozzá!