Leclerc: Alig várom, hogy F1-es autóval körözzek szülővárosom utcáin

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A hétvégi Monacói Nagydíjon hazai közönsége előtt versenyezhet majd az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A 20 esztendős monacói idén mutatkozott be a Forma-1-ben, az elmúlt időszakban pedig remek formával rukkolt elő. Eddig 9 pontot gyűjtött csapatának, reményei szerint pedig a sikerszéria Monte-Carlo utcáin is folytatódik majd.

Leclerc elárulta, alig várja már, hogy F1-es autóval körözzön szülővárosa utcáin.

„Rengeteg érzelem van benne, hiszen ezen a hétvégén első Forma-1-es Monacói Nagydíjamon veszek majd részt” – mondta az ifjú versenyző.

„Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy részese legyek ennek az eseménynek, és hihetetlen, hogy most végre valóra válik. Nagyszerű lesz, hogy ott lesznek a barátaim és a családom, hogy támogassanak, és alig várom, hogy megosszam ezt a különleges élményt a monacói emberekkel.”

„Utcai pályán vezetni mindig nagyon élvezetes, és imádom azt a kihívást, amit ez kínál. Habár jól ismerem a várost, egy teljesen új élmény lesz Forma-1-es autót vezetni Monte-Carlo utcáin. Alig várom, hogy egy más perspektívából is megismerjem szülővárosom. Felejthetetlen hétvége lesz számomra, és alig várom már, hogy elkezdődjön.”

Leclerc egyébként a negyedik monacói versenyző a Forma-1 történetében Louis Chiron, Olivier Beretta és André Testut után – igaz, utóbbi versenyző egy futamon sem állt rajthoz, kétszer sikertelenül próbálta kvalifikálni magát Monacóban.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek