Leclerc autójával tesztelt Vettel Bahreinben - F1VILÁG.HU

Leclerc autójával tesztelt Vettel Bahreinben

HIRDETÉS
Charles Leclerc versenyautójával tesztelt szerdán, Bahreinben a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.
Fotó: Scuderia Ferrari

A maranellói gárda remek formában teljesített a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, a verseny azonban nem az olaszok szája íze szerint alakult.

Bár Charles Leclerc a pole pozícióból rajtolva magabiztosan haladt pályafutása első F1-es győzelme felé, 10 körrel a leintés előtt autója technikai probléma miatt lelassult, így végül a monacói csak 3. lett.

Az időmérőn csapattársa, Vettel a 2. helyen zárt, miután egész hétvégén lassabb volt Leclercnél. A futam pedig kiábrándítóan alakult a német számára, a Lewis Hamiltonnal folytatott küzdelem során autójával megpördült, végül pedig csak az 5. pozícióban zárt.

A Ferrari a többi csapathoz hasonlóan kedden és szerdán Bahreinben tesztelt: az első napon Mick Schumacher rótta a köröket az SF90-es modellel, szerdán pedig maga Vettel volt szolgálatban.

A német 103 körig jutott, 1 perc 29,319 másodperces idejével pedig a 3. helyen zárt.

A Motorsport-Magazin.com című lapnak nyilatkozva Vettel elárulta, a teszten nem a saját autójával körözött, hanem csapattársáét, Leclercét vette kölcsön.

Ennek pontos okát nem tudni, ám nem kizárt, hogy a Ferrarinál azt gyanítják, valamilyen konstrukciós hiba van Vettel versenygépével, de legalábbis az különbözik Leclerc autójától.

„A körülmények mások voltak ma” – mondta Vettel, amikor arról kérdezték, kényelmesebben érezte-e magát csapattársa versenygépében.

A német nem akart részleteket elárulni a dologról, azt azonban hozzátette: „A teszt segít nekem a kínai verseny előtt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!