Leclerc: Beszélnem kell a csapattal, mielőtt hülyeségeket mondok

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc rendkívül diplomatikusan nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíj versenyét követően, miután több kérdés is felmerült azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari taktikájával egyáltalán nem segítette a versenyét.

Leclerc a rajtnál megelőzte csapattársát, Sebastian Vettelt, majd arra kérték őt, hogy menjen gyorsabban, és ha ez nem sikerül, engedje el a német pilótát. Leclerc növelte a tempóját, és ugyan a távolság is nőni kezdett a két Ferrari között, a csapat mégis azt az utasítást adta a rádión, hogy engedje el Vettelt

A monacói rádióüzenete már ekkor azt sugallta, hogy nem tetszik neki a szituáció, hiszen Vettel sem tudott gyorsabb lenni nála, és nem tudta üldözőbe venni a Mercedeseket.

„Jó volt a rajtom, aztán az első etap egy kicsit zavaros volt, szerintem ez látszott a tv-n keresztül is. Sebbel kapcsolatban látnom kell a teljes képet, az összképet meg kell értenem. Beszélek majd a mérnökökkel, mert biztos vagyok benne, hogy van magyarázat a döntés mögött, és meg fogom érteni. Mindegy, elmúlt.”

A kérdésre, a csapat elég időt adott-e neki arra, hogy elhúzzon csapattársától, Leclerc így válaszolt: „Nem tudom, meg kell néznem az adatokat és beszélnem kell a mérnökökkel ahhoz, hogy megértsem. Nem akarok előtte hülyeségeket mondani.”

A Ferrari mindkét pilótájánál kétkiállásos taktikát alkalmazott, azonban Leclercnél egy eltolt stratégiával dolgoztak – így a monacói a futam végére jócskán elmaradt csapattársától, és Verstappennel sem tudta felvenni a harcot.

„Ha a saját versenyemet nézem, akkor korábban kellett volna kiállnom, de ha a csapat szempontjából nézem, akkor az volt a helyes döntés, hogy lelassítsuk a Mercedeseket ahhoz, hogy Seb visszajöhessen. Ez volt a cél, de nem működött. Legalább megpróbáltuk. Most előrefelé tekintünk.”

Leclerc összességében csalódott a futam eredménye miatt, hiszen a Red Bull versenyzője, Max Verstappen is megelőzte őt, így végül csak az 5. helyen zárt. 

„Nem volt jó verseny számomra, de összességében a hétvégém sem volt olyan erős, mint amit szerettem volna” – mondta a fiatal pilóta. „Az időmérő rendben volt, de az első, a második és a harmadik szabadedzés nem volt ideális, ahogy az sem, hogy úgy mentünk a versenyre, hogy előtte nem köröztünk magas üzemanyagszinttel. Összességében nem volt jó nap a mai, de erősebben fogunk visszatérni.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek