Leclerc: Bianchi miatt nehéz lesz a szuzukai hétvége - F1VILÁG.HU

Leclerc: Bianchi miatt nehéz lesz a szuzukai hétvége

HIRDETÉS
Jules Bianchi emléke miatt „nagyon nehéz” lesz versenyeznie a hétvégi Japán Nagydíjon Charles Leclercnek – a francia versenyző 2014-ben a szuzukai pályán szenvedett halálos kimenetelű balesetet.
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Jules Bianchi emléke miatt „nagyon nehéz” lesz versenyeznie a hétvégi Japán Nagydíjon Charles Leclercnek – a francia versenyző 2014-ben a szuzukai pályán szenvedett halálos kimenetelű balesetet.

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon egy másik autó mentésében segédkező munkagépnek csapódott versenyautójával, súlyos sérüléseibe pedig 9 hónappal később halt bele.

Leclerc szoros barátságot ápolt a fiatalon elhunyt pilótával, sőt, Bianchi volt az ő keresztapja is, akire a Sauber monacói tehetsége mindig mentoraként tekintett.

Leclerc szerdán először látogatta meg a tragikus baleset helyszínét Szuzukában, újságíróknak nyilatkozva pedig azt mondta, érzelmi szempontból nehéz hétvége vár rá.

„Nyilván egy nagyon nehéz hétvége ez” – fogalmazott az Alfa Romeo Sauber versenyzője.

„Jules rendkívül sokat segített abban, hogy eljussak ide – és nem csak a sportszakmai szempontok tekintetében. Oszlopos tagja volt a családunknak. Soha nem jártam korábban Japánban, a délelőtti pályabejárás nagyon érzelmes volt.”

„Másfelől viszont tudom, hogy a hétvégére kell fókuszálnom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem. Még ha ez egy nehéz hétvége is.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hirdetés

First time for me in Japan. Impossible to not think of what happened here 4 years ago. We miss you Julio, big push to make a good week-end for you ❤️ @julesbianchi17

Charles Leclerc (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés,

Leclerc édesapja tavaly hunyt el, az ifjú versenyző pedig monacói sisakfestésével rá, emlékezett. A Sauber versenyzője azt tervezi, jövőre – már a Ferrari pilótájaként –megemlékezik majd édesapjáról és Bianchiról is, reményei szerint pedig a sisakot használhatja majd Monacóban és Szuzukában is.

„Kétségkívül gondolkodok valamiben a jövő évre a sisakommal kapcsolatban – de van ez a szabály, miszerint csak egyszer lehet különleges sisakfestést használni. Idén édesapámra emlékeztem vele, jövőre pedig szeretnék valami olyasmit, hogy a sisak egyik oldalával Jules, a másikkal apukám előtt tisztelgem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!