Leclerc: Bizonyítani akarom a kétkedőknek, hogy tévednek!

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc, Nicolas Todt, Alfa Romeo Sauber

2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként bizonyíthat a Forma-1-ben Charles Leclerc, a monacói tehetség azonban pontosan tudja, rengeteget kell még fejlődnie azért, hogy a világbajnoki címekért harcoljon a jövőben.

Leclerc idén debütált a száguldó cirkuszban az Alfa Romeo Sauber színeiben, a Ferrari pedig az Olasz Nagydíj után jelentette be, hogy ő lehet az, aki átveszi Kimi Räikkönen helyét a következő idénytől.

A 20 esztendős versenyző a minap egy interjúban elárulta, az első pillanatban el sem hitte, hogy valóra vált az álma, és 2019-ben már a maranellóiak autóját vezetheti a Forma-1-ben.

„Álomszerű volt. Nem hittem el, amikor bejelentették… Meg kellett néznem a telefonom, hogy ellenőrizzem, nem álmodom-e. Fantasztikus érzés” – mondta az ifjú versenyző.

„Amióta elkezdtem versenyezni, azóta arról álmodtam, hogy egy napon a vörösök autóját vezethessem, és az, hogy ez már jövőre megtörténik, lenyűgöző érzés.”

Leclercnek Sebastian Vettel oldalán kell majd helytállnia a következő évtől, és persze pontosan tudja, nem lesz könnyű dolga. A monacói azonban mindenkit biztosított arról, a tőle telhető legjobbat fogja nyújtani, hogy a bajnoki címekért harcoljon.

„Rengeteg tennivalóm lesz még, megpróbálok annyira felkészülni, amennyire csak lehet, hogy eredményes legyek.”

„Azért leszek ott, hogy már kezdettől fogva megpróbáljam a legjobb munkát végezni. Öntelt lennék, ha azt mondanám, hogy már jövőre a bajnoki címért harcolhatok, de kétségkívül ez lesz a célom. Nem tudom, hogy összejön-e, vagy sem, de egy dolog biztos: a maximumot nyújtom majd.”

„Sokakkal találkoztam, akik kételkednek bennem, ez teljesen normális, és megértem. De megpróbálom bizonyítani ezeknek az embereknek, hogy tévednek, és igyekszem a lehető legjobb munkát végezni.”

„Azt akarom, hogy ne csak Forma-1-es versenyző legyek, hanem egy világbajnok is! Még nem sikerült elérnem ezt, de dolgozni fogok azért, hogy ez az álmom is valóra váljon.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!