Leclerc csalódott magában, de dobogóra állna vasárnap!

GP BRASILE F1/2019 - VENERDÌ 15/11/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzése után Charles Leclerc. A monacói pilóta csak a 14. helyről rajtolhat holnap, ám mindent megtesz azért, hogy dobogóra álljon Interlagosban.

A 22 esztendős versenyző úgy érkezett meg Brazíliába, hogy pontosan tudta, motorcsere miatt 10 rajthelyes büntetést kap majd hétvégén.

Leclerc így legjobb esetben is csak a 11. helyről rajtolhatott volna, ám mivel csak a 4. legjobb időt autózta az időmérőn, a vasárnapi futamot a 14. pozícióból kezdheti meg.

A Ferrari versenyzője az időmérőt követően elárulta, nagyot hibázott első mért körében a Q3-ban, emiatt pedig rettenetesen csalódott.

„Elkövettem egy elég nagy hibát” – mondta a monacói pilóta az időmérő után. „Ez legalább 3 tizedmásodpercbe került.”

„Nagyot csalódtam magamban. Az én hibám volt, vállalom. A csapat remek munkát végzett, és egy olyan autót adott alám, amellyel legalább harcolhattam a pole-ért. Viszont nem nyújtottam jó teljesítményt a pilótafülkében, szóval csalódott vagyok.”

„A csapat jobbat érdemelt ennél, de én nem tettem a dolgom. Ha nem hibázok az utolsó kanyarban, jobb köridőt érhettem volna el, és legalább a 2. helyen végezhettem volna. Bár sok mindenen nem változtat a dolog, mert amúgy is kapok 10 rajthelyes büntetést, de komoly pozitívum lett volna, ha a miénk a legjobb köridő. Benne volt a pole lehetősége, de hibáztam.”

Leclerc az időmérő második szakaszából [Q2] a közepes keverékű gumikkal jutott tovább, így ezekkel az abroncsokkal startol majd vasárnap. Bár tudja, nehéz dolga lesz, szeretne a dobogóért harcolni a versenyen.

„Általában szeretem, amikor a hátulról kell átrágnom magam a mezőnyön, de kevésbé szórakoztató a dolog, amikor az ember a bajnoki 3. helyért harcol. De ilyen az élet.”

„Megpróbálom élvezni, amennyire csak lehet, és persze igyekszem a lehető legelőrébb jutni. Nem tudom, hogy a stratégia működni fog-e, de legalább megpróbálunk valami mást.”

„Elég optimista hozzáállás az, hogy dobogóra akarok állni, de én ezt a mentalitást szeretem. Nehéz lesz, mert a versenytempó nem az erősségünk, de mindent beleadok, és harcolni fogok azért a dobogóért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél