Leclerc: Dolgozni fogunk a melbourne-i problémákon

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem a várakozásoknak megfelelően alakult a Ferrari számára a 2019-es szezon első versenye, az Ausztrál Nagydíj.

Az olasz istálló versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc a 4. és 5. helyeken értek célba, habár a csapat abban bízott, a téli tesztek után elég erősek lesznek ahhoz, hogy a győzelemért szálljanak harcba.

Leclerc a verseny leintése után arról beszélt, a verseny biztatóan indult számára, utána viszont sokat szenvedett, habár a taktika végül kifizetődő volt számára.

„Jól rajtoltam, és el is tudtam menni [Max] Verstappen mellett, így végül Sebastian mellett találtam magam, aki a Mercedesekkel harcolt” – fogalmazott a 21 esztendős tehetség.

„Emiatt a fűre kellett hajtanom a S-kanyar kijáratánál, ami miatt Max újra elém tudott kerülni. Kezdetben az autót nem volt könnyű vezetni, emiatt pedig hibáztam is egyet az első kanyarban, ami jó néhány másodpercembe került.”

„Úgy döntöttünk, hogy a kiállásnál a kemény keverékű gumikat tesszük fel, és azt kell mondanom, onnantól kezdve az autó sokat javult, képes voltam nyomni neki.”

„A verseny vége felé közel kerültem Sebastianhoz, de a csapat úgy döntött, hogy tartjuk a pozícióinkat, hiszen a top 3 már nem volt elérhető számunkra.”

„Most a mérnökökkel közösen azon dolgozunk majd, hogy megértsük, miért nem voltunk olyan erősek, mint amennyire reméltük, habár így is értékes pontokat szállítottunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek