Leclerc élete első F1-es pole-ját szerezte Bahreinben! - F1VILÁG.HU

Leclerc élete első F1-es pole-ját szerezte Bahreinben!

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon. A monacói tehetség parádés teljesítményt nyújtva utasította maga mögé Sebastian Vettelt és a címvédő Lewis Hamiltont.
Fotó: Scuderia Ferrari

Az már egész hétvégén látszott, hogy a Ferrarinak sikerült megoldania azokat a problémákat, melyek Melbourne-ben hátráltatták őket, és már a pénteki szabadedzésektől kezdve lépéselőnyben voltak a Mercedesszel szemben.

A Scuderia az időmérő edzésen is folytatta pazar formáját, és leginkább Charles Leclerc volt az, aki brillírozott.

A monacói tehetség már a kvalifikáció első szakaszában [Q1] a leggyorsabb volt, Vettel nehezen tudta tartani vele a lépést, nem is beszélve a Mercedesekről. Leclerc a második szegmensben sem adta alább, ugyancsak a leggyorsabb lett, miközben Sebastian Vettelnek két mért körre volt szüksége a biztos továbbjutáshoz – ezáltal lépéshátrányba került, hiszen a mindent eldöntő utolsó szakaszában egy garnitúra új abroncs állt csak rendelkezésére.

Leclerc pedig a Q3-ban is folytatta a szárnyalást: előbb ezredre pontosan beállította Vettel tavalyi pályacsúcsát, majd második nekifutásra tovább faragott idejéből, és végül 1 perc 27,866 másodperces idővel szerezte meg élete első Forma-1-es pole-ját.

Forrás: Scuderia Ferrari

Vettel segítségével a Ferrari kibérelte az első rajtsort Bahreinben: a német 3 tizeddel volt lassabb Leclercnél, és mindössze 2 századmásodperccel tudta maga mögött tartani a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont, aki a 3. helyről rajtol majd vasárnap. Csapattársa, Valtteri Bottas a 4. legjobb időt futotta a kvalifikáción.

A Red Bullok nem remekeltek: Max Verstappen közel 9 tizedmásodperces lemaradással csak 5. lett, Pierre Gasly pedig a Q3-ba sem jutott be, csak a 13. rajtkockát csípte el.

Forrás: Red Bull Racing

Vele ellentétben viszont a top 10-ben zárt a két Haas, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), illetve a két McLaren is.

A Racing Point számára is kiábrándítóan alakult az időmérő: Sergio Perez 14. lett, Lance Stroll pedig csak a 18. helyről indulhat holnap.

A Williams ezúttal is küszködött: jelentős lemaradással az utolsó két pozícióban zártak.

Hirdetés

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj versenyét vasárnap, magyar idő szerint 17:10-től futják. Az F1VILÁG.HU-n természetesen a versenyhétvége minden fontos híréről beszámolunk.

Az időmérő edzés végeredménye: 

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!