Leclerc: Elképesztően boldog vagyok - F1VILÁG.HU

Leclerc: Elképesztően boldog vagyok

HIRDETÉS
Élete első F1-es pole pozícióját és a Ferrari idei első időmérős győzelmét szerezte meg Charles Leclerc a Bahreini Nagydíjon.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc 1:28.495-ös idővel, körrekorddal nyerte meg a Bahreini Nagydíj időmérő edzését, így csapattársa, Sebastian Vettel előtt megszerezte a pole pozíciót. 

A monacói pilóta remek teljesítményt nyújtva, 3 tizedmásodperces előnnyel végzett a német előtt, ám elmondta, a verseny csak holnap lesz, így szeretne megfelelően felkészülni rá fejben. 

„Elképesztően boldog vagyok” – mondta Leclerc a pole-pozíció megszerzését követően. „Az előző versenyhétvégén nem voltam elégedett az időmérőmmel, hibáztam a Q3-ban, és keményen dolgoztam azért, hogy itt ne kövessem el ugyanazokat a hibákat. És úgy tűnik, jó munkát végeztünk.”

Leclerc elmondta, az esti program számára az alvás lesz, és az, hogy megfelelően felkészüljön a vasárnapi versenyre, ahol folytatni szeretné a szombaton megkezdett munkát. A Ferrari fiatalját megkérdezték arról is, milyen érzés négyszeres világbajnok csapattársa előtt végezni:

„Nagyon sokat tanultam Sebtől, és még fogok is. De ma nagyon örülök, hogy előtte vagyok, ez egy jó nap volt számomra” – mondta Leclerc. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!