Verstappen vs. Ocon

Leclerc: Érdekes volt nézni, ahogy Vettel vezet

Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari újonnan szerződtetett versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy felkészüljön a 2019-es szezonra – a monacói már most elkezdett tanulni Sebastian Vetteltől.

A Ferrari újonnan szerződtetett versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy felkészüljön a 2019-es szezonra – a monacói már most elkezdett tanulni Sebastian Vetteltől.

Leclerc szerdán a Ferrari idei autójával tesztelhetett Abu Dhabiban, és végül a teszthét legjobb idejével zárt az élen.

A gumiteszt első napján Sebastian Vettel volt szolgálatban, Leclerc pedig azt mondja, bár sokat nem beszélgetett a némettel, igyekezett ellesni tőle bizonyos dolgokat.

„Kedden úgy különösebben nem beszélgettünk sokat, de érdekes volt nézni, ahogy vezet” – mondta a fiatal versenyző a Motorsport-Magazin.com kérdésére.

„Viszont elég jól ismerjük már egymást, hiszen én a Ferrari akadémiáján voltam, és amikor a szimulátorban dolgoztam, találkoztunk néhányszor.”

Leclerc Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrarinál, és persze pontosan tudja, nagy űrt kell betöltenie a csapatnál. Éppen ezért szeretne minél gyorsabban fejlődni.

„Alig várom már, hogy beüljek az autóba az első teszten, aztán az első versenyen. Szeretnék a lehető legjobban felkészülni. Természetesen rengeteget kell tanulnom. A lényeg, hogy amilyen gyorsan csak lehet, felvegyem a tempót.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Friss hírek