Leclerc: Ezt nagyon-nagyon élveztem! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ezt nagyon-nagyon élveztem!

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari pilótája F1-es karrierje eddigi legjobb futamának nevezte a Brit Nagydíjat – gyakorlatilag végigküzdötte a teljes versenytávot.
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc óriási csatát vívott Max Verstappennel, a Red Bull versenyzőjével, egészen addig, amíg a biztonsági autós periódusban a Ferrari rossz időzítéssel hívta ki őt a bokszba, és a monacói így visszaesett a két Red Bull mögé, az ötödik helyre. 

Leclercnek ezután Pierre Gaslyval kellett megbirkóznia, ami bravúros előzéssel sikerült is számára, ezt követően pedig Verstappen és a vele csatázó Sebastian Vettel után eredhetett

Ők azonban kiestek a játékból, miután Vettel nekiütközött a Red Bullnak, és ugyan folytatni tudták a futamot, ám pozíciókat veszítettek. 

Leclerc így megörökölte a 3. helyet, ám megharcolt érte rendesen – ezt érezte is a verseny után. 

„Ez határozottan Forma-1-es karrierem legszórakoztatóbb versenye volt” – nyilatkozta a monacói boldogan. „Rövid pályafutásom volt eddig, csak másfél év, de ez határozottan nagyon-nagyon szórakoztató volt az autóban ülve.”

„Ausztria felnyitotta a szemem, és megértettem, hogy milyen messzire juthatunk, és nagyon boldog vagyok egy ilyen verseny után” – utalt a fiatal tehetség az Osztrák Nagydíjra, amikor 2 körrel a futam vége előtt veszítette el a vezető pozícióját. „Azt hiszem, minden pilóta keményen akar küzdeni, és a futam nagy részén ezt tettük.”

„Nagyon-nagyon szórakoztató volt, mindig a határon, de a szabályokon belül, nagyon élveztem.”

„Dolgoznunk kell a versenytempón, meg kell próbálnunk olyan jól kezelni a gumikat, ahogy a Mercedes és a Red Bull csinálja. Ezzel egy kicsit küszködünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!