Fotó: Alfa Romeo Sauber
Hírek

Leclerc: Gasly inkább használja az eszét, mint Verstappen

Fotó: Alfa Romeo Sauber

Charles Leclerc, a Sauber versenyzője szerint a Red Bull jövő évi versenyzőpárosa, Pierre Gasly és Max Verstappen két teljesen eltérő karakter – a versenypályán is.

Leclerc és Gasly is topcsapathoz igazol jövőre, előbbi versenyző a Ferrarihoz, utóbbi pedig a Red Bullhoz szerződik. Gasly így Verstappen csapattársaként folytatja jövőre, és várthatóan egyáltalán nem lesz könnyű dolga.

Leclerc úgy nyilatkozott, Gasly egy „csodálatos versenyző”, még akkor is, ha „teljesen más típusú” pilóta, mint Verstappen. A monacói hozzátette, amikor kerék-kerék elleni csatáról van szó, a holland pilóta képes arra, hogy túlságosan agresszívvá váljon.

„Pierre viszont inkább az eszét használja” – mondta.

A Ferrari jövő évi versenyzője úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja összehasonlítani a két pilótát, ugyanis csak a gokartban versenyeztek egymás ellen – idén, a Forma-1-ben nem tudja összemérni a teljesítményüket, hiszen Verstappen egy top autóban, ők viszont a középmezőnyben küzdenek.

„Két, teljesen különböző karakter” – nyilatkozta Leclerc. „Úgy gondolom, hogy mindketten nagyon gyorsak. De csak gokartban versenyeztem párhuzamosan mindkettejük ellen. Ott elég szoros volt a küzdelem köztünk.”

Szólj hozzá!