Leclerc: Gasly inkább használja az eszét, mint Verstappen

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Charles Leclerc, a Sauber versenyzője szerint a Red Bull jövő évi versenyzőpárosa, Pierre Gasly és Max Verstappen két teljesen eltérő karakter – a versenypályán is.

Leclerc és Gasly is topcsapathoz igazol jövőre, előbbi versenyző a Ferrarihoz, utóbbi pedig a Red Bullhoz szerződik. Gasly így Verstappen csapattársaként folytatja jövőre, és várthatóan egyáltalán nem lesz könnyű dolga.

Leclerc úgy nyilatkozott, Gasly egy „csodálatos versenyző”, még akkor is, ha „teljesen más típusú” pilóta, mint Verstappen. A monacói hozzátette, amikor kerék-kerék elleni csatáról van szó, a holland pilóta képes arra, hogy túlságosan agresszívvá váljon.

„Pierre viszont inkább az eszét használja” – mondta.

A Ferrari jövő évi versenyzője úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja összehasonlítani a két pilótát, ugyanis csak a gokartban versenyeztek egymás ellen – idén, a Forma-1-ben nem tudja összemérni a teljesítményüket, hiszen Verstappen egy top autóban, ők viszont a középmezőnyben küzdenek.

„Két, teljesen különböző karakter” – nyilatkozta Leclerc. „Úgy gondolom, hogy mindketten nagyon gyorsak. De csak gokartban versenyeztem párhuzamosan mindkettejük ellen. Ott elég szoros volt a küzdelem köztünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek