Leclerc: Ha Magnussen ezt megteheti, akkor megteheti mindenki!

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
Az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc nem érti, Kevin Magnussen miért nem kapott büntetést a vasárnapi Japán Nagydíjon elkövetett veszélyes manőveréért.

Az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc nem érti, Kevin Magnussen miért nem kapott büntetést a vasárnapi Japán Nagydíjon elkövetett veszélyes manőveréért.

A két versenyző a futam elején harcolt egymással, Magnussen pedig a célegyenesben egy hirtelen irányváltással blokkolta az előzésre készülő Leclercet.

Ennek következtében a két autó összeütközött, Magnussen defektet kapott, Leclerc pedig kénytelen volt a bokszba hajtani egy új első szárnyért.

A versenybírók megvizsgálták az esetet, ám végül nem büntették Magnussent, akit Leclerc a rádión keresztül nemes egyszerűséggel „lehülyézett”.

„A pilótafülkéből nézve számomra egyértelmű volt a helyzet – még meg kell néznem a felvételeket, de egy-két éve volt egy nagyon hasonló incidens Kimi [Räikkönen] és Max Verstappen között Spában, amikor Max belenézett a tükörbe, és amint Kimi elindult, Max is bemozdult” – mondta Leclerc a futam után a Motorsport.com kérdésére.

„Azt gondolom, mindannyian egyetértettünk abban, hogy az egy veszélyes manőver volt. Nem értem, ma ezért miért nem járt büntetést. Meg kell értenem a dolgot, mert ha ez lehetséges, akkor én is megcsinálom legközelebb, és számítani fogok arra, hogy mások is megcsinálják.”
„De szerintem ez veszélyes ekkora sebességnél.”

Leclerc szerint fontos lett volna, hogy a versenybírók határozottan lépjenek fel Magnussen ellen, akinek nem ez volt az első veszélyes manővere idén.

„Én csak az első évemet teljesítem az F1-ben, de az kétségtelen, hogy akivel a legtöbb probléma van, az Kevin. És nem én vagyok az egyetlen, aki ezt mondja, hiszen nyilván beszéltem már többekkel. Nem igazán értem, néha miért nem keményebbek a versenybírók – hiszen ez így folytatódik majd tovább.”

„Ha lehet így versenyezni, akkor én is így fogok – de szerintem ez nem helyes.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Szavazz! Mit gondolsz a Ferrari csapatutasításáról?

Vitás döntést hozott a Ferrari Forma-1-es csapata a vasárnapi Kínai Nagydíjon, amikor a verseny első szakaszában az elöl haladó Charles Leclercet arra utasították, engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek