Leclerc: Ha nem leszek elég jó, rúgjon ki a Ferrari! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ha nem leszek elég jó, rúgjon ki a Ferrari!

HIRDETÉS
A 2019-ben már a Ferrari Forma-1-es csapatát erősítő Charles Leclerc azt mondja, biztos benne, hogy harcba szállhat majd Sebastian Vettellel a következő szezonban – ha pedig nem lesz elég jó, megérdemli, hogy elküldje őt az olasz istálló.
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A 2019-ben már a Ferrari Forma-1-es csapatát erősítő Charles Leclerc azt mondja, biztos benne, hogy harcba szállhat majd Sebastian Vettellel a következő szezonban – ha pedig nem lesz elég jó, megérdemli, hogy elküldje őt az olasz istálló.

Leclerc Kimi Räikkönen helyét veheti át a Ferrarinál, miután idén első F1-es idényében remek formát mutatott az Alfa Romeo Sauber csapatánál.

Az ifjú monacóinak nem lesz könnyű dolga, hiszen egy négyszeres világbajnok oldalán, a Forma-1 legpatinásabb csapatánál kell majd versenyeznie – ő azonban úgy érzi, a nyomással egészen könnyen megbirkózik majd.

„Egyáltalán nem. Nem vagyok egy ideges ember – van feszültség ebben a sportban, és ott vannak a rajtok is, ilyenkor felmegy az adrenalin, de ezt nem nevezném idegességnek” – mondta az ifjú versenyző, amikor arról kérdezték, ideges-e az előtte álló lehetőség miatt.

„Ha a nyomásra gondolnak, szerintem azt lehet kezelni, mert a mentalitásom miatt egyáltalán nem érzem a nyomást. Sok embert ismerek, akik azt mondják, ’igen, de a nyomás a Ferrarinál másmilyen’. Én viszont a mentalitásomnak köszönhetően ezt le tudom venni magamról.”

„Nem igazán veszem számításba azt sem, mit várnak tőlem az emberek. Az egyetlen, amit teszek, hogy magamra összpontosítok, próbálom a lehető legjobbat nyújtani a versenypályán.”

„Emellett nagyon őszinte is vagyok. Ha nem leszek elég jó jövőre, el kell, hogy küldjön a Ferrari, és én ezt abszolút megérteném. Én így látom.”

„Ha elég jó vagyok, megérdemlem, hogy itt legyek. Ha nem, azt érdemlem, hogy elküldjenek, és szerintem ez sok nyomást levesz a vállamról.”

Leclerc hozzátette, bár tisztában van azzal, hogy sokan úgy gondolják, nem verheti meg Sebastian Vettelt a jövő évi bajnokság során, ő biztos benne, a Ferrari nem fogja akadályozni őt abban, hogy a győzelmekért harcoljon.

Hirdetés

„Tudom, hogy sokan gondolják ezt, és az, amit mondok, nem is változtat az emberek véleményén. De mint minden csapatban, itt is azonos státuszban kezdjük az évet, és aztán eljön a pont, amikor egyik versenyző harcol a bajnoki címért, a másik pedig nem.”

„Ebben az esetben pedig szerintem teljesen normális, hogy a kettes számú versenyző segíti az egyes számút, amire készen is állok, ha én leszek az a bizonyos második, és nem lesz esélyem a bajnoki cím megnyerésére. De ettől eltekintve nem gondolom azt, hogy kettes számú versenyzőnek megyek oda.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!